Dammen 2, 6600 Vejen

Hvordan opstår høje tindinger?

Genetik. Så kort kan det svares.

Som vi har skrevet om i vores guide til mandligt hårtab, er det 99,9% dine gener, der afgør, om du taber dit hår – og 0.1% din livsstil og lignende faktorer.

Derfor kan du med fordel kigge mod din far, farfar og morfar for en god indikation på, hvornår/om du kan forvente at få høje tindinger.

Cirka hver 3. danske mand oplever høje tindinger og andet hårtab inden de er 30 (og det er cirka 50% inden 50-års alderen), så du skal bestemt ikke føle dig alene, hvis du er begyndt at se høje tindinger hos dig selv.

Hvornår har man høje tindinger?

Høje tindinger genkendes nemt ved den karakteristiske V-form i hovedbunden. Og når hårtabet bliver mere udtalt, vil man langsomt se V’et forvandle sig til et M.

Høje tindinger er et af de mest genkendelige tegn på mandligt hårtab.

I løbet af dette indlæg forklarer vi, hvad du reelt kan gøre for at behandle høje tindinger.

Sådan ser dine høje tindinger ud før og efter illuhairs behandling

Hvad kan du gøre ved høje tindinger?

Vi ser helt overordnet 2 muligheder:

  • Du kan acceptere dine høje tindinger og leve med det. Det er selvfølgelig den bedste og mest økonomiske mulighed, men du er næppe endt på dette indlæg, hvis det var en reel mulighed.
  • Du kan gøre noget ved det i form af en hårtransplantation, toupé eller scalp micropigmentation.

I de næste afsnit vil vi gennemgå de forskellige muligheder én efter én.

Er det en god idé at forsøge at dække høje tindinger med en hårtransplantation?

En hårtransplantation kan være en mulighed, hvis du ønsker at komme dine høje tindinger til livs. Der er dog en række forudsætninger, der skal være til stede, før vi vil karakterisere dig som en kandidat til hårtransplantation.

Du skal først og fremmest:

  • Have et mildt hårtab – hvis du har mistet for meget hår, vil resultatet med største sandsynlighed blive mangelfuldt
  • Have nok donorhår – ellers er der simpelthen ikke nok hår at flytte
  • Kunne leve med det ar, du får af operationen

Derudover er der de mere kvalitetsmæssige ting, du skal være opmærksom på. Vi får desværre jævnligt kunder, der vil have rettet op på en mangelfuld hårtransplantation – ligesom vi selv har været igennem møllen.

Derfor anbefaler vi, at du:

  • Tjekker klinikkens renomme, resultater og anmeldelser GRUNDIGT igennem
  • Har forventninger til resultatet, der stemmer overens med virkeligheden
  • Har et budget, der stemmer overens med dine ønsker

Hvis du kan nikke ja til alt dette, er der en god chance for, at du vil få et fint resultat ud af din hårtransplantation.

Husk nu, at du altid kan få en gratis konsultation hos os, hvor vi sammen med dig gennemgår dine muligheder.

Er det en god idé at bruge en toupé til at dække dine høje tindinger?

En toupé kan være en fin løsning, men vi oplever, at mange mænd har svært ved at affinde sig med det ”falske” hår.

Derudover er det et irritationsmoment at skulle tage toupéen af og på hver dag, og det kan være en nedslående følelse, når man tager den af om aftenen og kigger sig i spejlet.

På samme måde er det en relativt dyr fornøjelse, hvis du vælger løsningen at få den limet på. Det skal nemlig typisk gøres hver måned. Limen kan også føre til gener og kløe i hovedbunden.

Derudover kan toupéer variere i kvalitet. Nogle af vores kunder har oplevet, at den efter blot 2 gange vask bliver mat og livløs og nærmest som dukkehår.

Derudover skal en toupé være ekstremt godt lavet, hvis det skal se naturligt ud. Husk derfor at undersøge markedet grundigt – og vælg kun en frisør med masser af glade kunder og gode resultater bag sig.

Hvis du kan finde en virkelig god udbyder, og du kan acceptere følgeeffekterne og økonomien bag, kan en toupé altså være en fin løsning til dine høje tindinger.

Er det en god idé at behandle høje tindinger med illuhair?

illuhairs behandling SMP er ofte den mest simple og mindst invasive løsning, hvis målet er at camouflere dine høje tindinger på en effektiv og komplikationsfri måde.

Du skal dog være opmærksom på følgende, hvis du vil have illuhair til at dække dine høje tindinger:

  • Du skal være villig til at holde dit hår helt kortbarberet (0.1-0.4 mm)
  • Du er sikker på, at du har sluttet fred mit dit hårtab

At slippe af med dine høje tindinger kræver altså først og fremmest, at du slutter fred med en helt kortklippet frisure.

Konklusion – hvilken behandling er bedst til høje tindinger?

Vi er SMP-behandlere, og derfor er vi selvfølgelig mest positivt stillede overfor vores egen behandling. Vi er af den overbevisning, at hår tatovering er den mest sikre, effektive og naturlige behandling til høje tindinger – og mandligt hårtab generelt.

Her ses en kunde før og efter vores behandling mod høje tindinger. Billedet er tage lige efter behandling. Rødmen aftager altid efter et par timer.

Når det så er sagt, er illuhair kun for dig, der er tilfreds med den helt kortklippede/kortbarberede frisure. Hvis du vil have langt hår, skal du vælge enten toupé eller hårtransplantation.

Vær dog meget sikker på, at du reelt set kan få de resultater, du går og drømmer om, før du træffer den endelige beslutning.

Som du kan læse, nævner vi altså ikke diverse medikamenter, shampooer og andre produkter som bud på løsninger.

Og det er skam helt bevidst. Vi kan med sikkerhed i stemmen sige, at disse produkter intet gør for dine høje tindinger. Hvis der var noget af det, der virkede, ville vi ikke have så travlt her i klinikken.

Vi er ofte vores kunders endestation på en lang og udmarvende rejse. Hos illuhair har vi nemlig resultatgaranti – paradoksalt nok fordi vores behandling intet har med hårvækst at gøre.

Høje tindinger frisure – hvilken hårstil går bedst til V-formen?

Vi er ikke frisører, så vi vil undgå at komme med bud på diverse frisurer til høje tindinger. Generelt kan vi dog sige, at kort hår fungerer bedst, hvis du har høje tindinger og ikke ønsker at drage for meget opmærksomhed til det.

Hvad er det så helt præcist, der gør dit hårtab iøjnefaldende? Kontrasten. Vi mennesker lægger mærke til kontrasten mellem hår og hud, så når den kontrast er tydelig, lægger man mærke til hårtab.

Så når et friskt vindpust begynder at give synlighed til huden, er det måske tid til at klippe håret ned – og give os et kald 🙂

Derudover kan vi altid anbefale at gro et skæg, hvis du har mulighed for dette. Læs eventuelt vores store guide til skægvækst.

Kan man stoppe eller forebygge høje tindinger?

Det korte svar: Nej, det kan man ikke. Dine gener har du fået en gang for alle – og du kan hverken stoppe eller forebygge den retning, de bestemmer for din krop.

Alle hårtabsbehandlinger skal du altså i den forstand se som en form for symptombehandling.

Vi synes, at professor og overlæge Jørgen Serup siger det meget rammende:

”Forebyggelse af hårtab er ikke muligt, fordi det typiske hårtab er genetisk bestemt. Og generne har man jo fået en gang for alle.” (Kilde)

Høje tindinger som ung – katastrofe eller ej?

Hvis du oplever at få høje tindinger som meget ung (omkring 18-25-års alderen), er det desværre ofte et skidt tegn ifht. overordnet hårtab.

Vent gerne indtil hårtabet har stabiliseret sig, før du gør noget ved det. Hvis du kan mærke, at dit hårtab stadig udvikler sig, er det meget vigtigt, at du ikke begynder at behandle med f.eks. en hårtransplantation, før det har nået et stabilt niveau.

Vores erfaring er, at hverken ekstra vitaminer, forskellige piller, eller dyr serum og shampoo har nævneværdig effekt. Det står dig frit for at forsøge dig med disse produkter – men tænk dig godt om inden du køber dig fattig.

Hvis der virkelig fandtes effektive produkter mod hårtab, ville der ikke gå særligt mange mænd rundt med tyndt hår eller uden hår på hovedet.

Hvad er sygdomme og medicins indflydelse på høje tindinger?

Høje tindinger er resultatet af et genetisk betinget hårtab. Der er ingen sygdomme, der kan give høje tindinger.

Alopecia vil give pletskaldethed eller totalt hårtab – men ikke høje tindinger. Se eventuelt Hamilton-Norwood skalaen herunder for info udvikling af genetisk betinget hårtab:

Illustration af Hamilton-Norwood skala for at illustrere hårtabsfaser, og om man er egnet til hårtransplantation

Derudover findes der en række produkter indenfor medicinalindustrien, der i sjældne tilfælde kan give bivirkninger i form af hårtab. Det er dog så sjældent, at det ikke er værd at bruge lang tid på at beskrive.

Piller og shampoo mod høje tindinger – er der noget af det, der virker?

Nej, det er der ikke. Desværre bliver produkter som disse markedsført i stor stil, men det er vores klare opfattelse, både baseret på personlig erfaring og de flere end tusind frustrerede mænd, vi har haft kontakt med, at ingen af disse midler virker.

Ligesom vi heller ingen dokumenteret effekt har set på produkternes effekt andre steder.

Hårtab er bestemt af din genetik – og der findes simpelthen ingen produkter, hverken shampoo, piller, serum eller noget helt syvende, der kan ændre på dine gener.

Skyldes høje tindinger det mandlige kønshormon?

Nej. Høje tindinger forårsages af hormonet DHT og har altså (”desværre”, har vi tit tænkt på klinikken) ikke noget at gøre med forhøjede niveauer af det mandlige kønshormon.

Kost, søvn og overordnet livsstils indflydelse på høje tindinger

Tidligere skrev vi, at dine gener står for 99,9% af dit hårtab. Den sidste 0,1%, som har indflydelse på dit hårtab, er din livsstil.

Giver du din krop den rette næring? Har du en god, regelmæssig søvnrytme? Er du stresset, eller lever du et roligt liv uden de store ydre stressfaktorer? Ryger du, drikker du alkohol og bevæger du dig for lidt?

Ovenstående er ting, du kan optimere på – men selv den sundeste livsstil i verden vil ikke kunne dæmme op for høje tindinger, hvis dine gener dikterer dette.

Kort og godt om livsstils indflydelse på høje tindinger: Det er meget usandsynligt, at du kan spise, sove eller træne dig til en imponerende hårpragt. Med det sagt er det selvfølgelig altid anbefalelsesværdigt at leve sundt og godt.

Behandling af høje tindinger – close-up videoer

I videoerne herunder kan du se, hvordan vi med stor præcision og detaljegrad behandler høje tindinger med scalp micropigmentation.

Vores anmeldelser

Læs hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5 stjernede anmeldelser.