Dammen 2, 6600 Vejen

Har du høje tindinger – eller kan du ane en vigende hårgrænse?

Så er du bestemt ikke alene. Vi er dagligt i kontakt med mænd ramt af høje tindinger, som gerne vil gøre noget ved det – ligesom vores ejer Christian Storms egen hårtabsrejse selv startede med stor frustration over egne høje tindinger.

Høje tindinger er et emne, der står os meget nært, og vi har derfor lavet den mest dybdegående guide på området, hvor vi bl.a. uddyber følgende:

 • Høje tindinger opstår pga. dine gener – og kan behandles enten med SMP eller hårtransplantation. Der er stor pris- og resultatforskel på de to.
 • Over halvdelen af alle mænd får høje tindinger før eller senere i livet
 • Hvis du får høje tindinger som ung, er det et dårligt tegn – men de kan sagtens camoufleres, hvis du er tilfreds med et karseklippet look
 • Man kan også få høje tindinger som kvinde, men det er markant mindre udbredt end hos mænd

illuhair-behandling af høje tindinger: Før og efter

illuhair/SMP er den eneste behandling mod høje tindinger, der har resultatgaranti.

Hvornår har man høje tindinger?

Høje tindinger genkendes nemt ved den karakteristiske V-form i hovedbunden – og når/hvis hårtabet øges, vil man langsomt se V’et forvandle sig til et M.

Måske er du landet på dette indlæg, fordi du er interesseret i at behandle dine høje tindinger. Herunder præsenterer vi derfor den eneste behandling af høje tindinger med 100% resultatgaranti.

Hvordan kan man behandle høje tindinger?

Helt konkret kan man behandle høje tindinger på 2 måder:

 1. Med en hårtransplantation
 2. Med en SMP-behandling

Høje tindinger er nemlig genetisk bestemt – og derfor er der ingen ‘mirakelmidler’ som f.eks. shampoo, vingummi, piller og medicin, der kan modvirke dem.

Vi gennemgår de to behandlingsmetoder længere nede på siden.

Hvordan opstår høje tindinger?

Du får høje tindinger pga. dine gener. Så kort kan det svares.

Som vi har skrevet i vores guide til mandligt hårtab, er det 99,9% dine gener, der afgør, om du taber dit hår – og 0.1% din livsstil og andre faktorer.

Derfor kan du med fordel kigge mod din far, farfar og morfar for en god indikation på, hvornår/om du kan forvente at få høj hårgrænse.

Hvor mange mænd har høje tindinger?

Cirka hver 4. mand får høje tindinger, inden de er 21 (og cirka 66% inden 35-års alderen). Så du skal bestemt ikke føle dig alene, hvis du er begyndt at ane høje tindinger hos dig selv.

Høje tindinger som ung: Hvad betyder det for dig?

Hvis du får høje tindinger som ung (omkring 18-25-års alderen), er det desværre ofte et skidt tegn ifht. overordnet hårtab.

Vent dog gerne indtil hårtabet har stabiliseret sig, før du begiver dig ud i en behandling af dine høje tindinger.

Vores erfaring er, at hverken vitaminer, forskellige piller, eller dyr serum og shampoo har nævneværdig effekt. Det står dig frit for at forsøge dig med disse produkter – men tænk dig godt om, inden du køber dig fattig.

Hvis der virkelig fandtes effektive produkter mod hårtab, ville der ikke gå særligt mange mænd rundt med tyndt hår eller uden hår på hovedet.

Høje tindinger frisurer: Vores bedste bud

Vi er ikke frisører, men vi har dog en vis erfaring med at rådgive mænd med høje tindinger om de frisurer, der fungerer bedst.

Generelt kan du med fordel vælge en frisure, der fjerner fokus fra dine tindinger. Det kunne f.eks. være:

 • Et blødt krøllet fald, der falder ned over dine tindinger og skaber balance i dit ansigt.
 • En kort frisure med pjusket pandehår, der dækker dine tindinger og skaber et råt og cool udseende.

Den bedste frisure til høje tindinger afhænger i sidste ende af din personlige stil og ansigtsform. Hvis du vil have personlig, professionel rådgivning, vil vi altid anbefale dig at kontakte en frisør.

Kan man også få høje tindinger som kvinde?

Ja, det er bestemt muligt at få høje tindinger som kvinde – og ligesom hos mænd kan hårtab af enhver art, også høje tindinger, have en markant psykisk påvirkning.

Kvinder kan også lide af helt almindeligt genetisk betinget hårtab, og derudover er kvinder særligt udsatte for høje tindinger efter overgangsalderen.

Høje tindinger hos kvinder er dog trods alt langt fra lige så udbredt som hos mænd. Det ses mest enkelt ved blot at observere mænd og kvinder i offentligheden en tilfældig dag.

Du vil nok blive overrasket over, hvor mange mænd der egentlig lider af en eller anden form for hårtab – og omvendt hvor relativt få kvinder, det gælder for.

Du er ikke alene med dit hårtab. Hør om Christians hårtabsrejse.

Hvad kan du gøre ved høje tindinger?

Vi ser helt overordnet 2 muligheder:

 • Du kan acceptere dine høje tindinger og leve med det. Det er selvfølgelig den bedste og mest økonomiske mulighed, men du er næppe endt på dette indlæg, hvis det var en reel mulighed.
 • Du kan gøre noget ved det i form af en hårtransplantation, toupé eller scalp micropigmentation.

I de næste afsnit vil vi gennemgå de forskellige muligheder én efter én.

Hårtransplantation mod høje tindinger

Hårtransplantation mod høje tindinger er en mulig løsning. Der er dog en række forudsætninger, der skal være til stede, før det bliver en god løsning.

Du skal først og fremmest:

 • Have et mildt hårtab – hvis du har mistet for meget hår, vil resultatet med stor sandsynlighed blive mangelfuldt
 • Have nok donorhår – ellers er der simpelthen ikke nok hår at flytte
 • Kunne leve med det ar, du får af operationen

Derudover er der de mere kvalitetsmæssige ting, du skal være opmærksom på. Vi får desværre jævnligt kunder, der vil have rettet op på en mangelfuld hårtransplantation – ligesom vi selv har været igennem møllen.

Derfor anbefaler vi, at du:

 • Tjekker klinikkens renomme, resultater og anmeldelser grundigt igennem
 • Har forventninger til resultatet, der stemmer overens med virkeligheden
 • Har et budget, der stemmer overens med dine ønsker

Hvis du kan nikke ja til alt dette, er der en god chance for, at du succesfuldt kan behandle dine høje tindinger med en hårtransplantation.

Husk, at du altid kan få en gratis konsultation hos os, hvor vi sammen med dig gennemgår dine muligheder.

Toupé til høje tindinger

En toupé kan være en fin løsning, men vi oplever, at mange mænd har svært ved at affinde sig med det ‘falske’ hår.

Derudover er det et irritationsmoment at skulle tage toupéen af og på hver dag, og det kan være en nedslående følelse, når man tager den af om aftenen og kigger sig i spejlet.

På samme måde er det en relativt dyr fornøjelse, hvis du vælger at få den limet på. Det skal nemlig typisk gøres hver måned. Limen kan også føre til gener og kløe i hovedbunden.

Derudover kan toupéer variere i kvalitet. Nogle af vores kunder har oplevet, at den efter blot 2 gange vask bliver mat og livløs og nærmest som dukkehår.

Derudover skal en toupé være ekstremt godt lavet, hvis det skal se naturligt ud. Husk derfor at undersøge markedet grundigt – og vælg kun en frisør med masser af glade kunder og gode resultater bag sig.

Hvis du kan finde en virkelig god udbyder, og du kan acceptere følgeeffekterne og økonomien bag, kan en toupé altså være en fin løsning til dine høje tindinger.

illuhair (SMP) mod høje tindinger

illuhairs behandling SMP er ofte den mest simple og mindst invasive løsning, hvis målet er at camouflere dine høje tindinger på en effektiv og komplikationsfri måde.

Du skal dog være opmærksom på følgende, hvis du vil bruge os til at dække dine høje tindinger:

 • Du skal være villig til at holde dit hår helt kortbarberet (0.1-0.4 mm)
 • Du er sikker på, at du har sluttet fred mit dit hårtab

At slippe af med dine høje tindinger kræver altså først og fremmest, at du slutter fred med en helt kortklippet frisure.

Konklusion – hvilken behandling anbefaler vi?

Vi er en SMP-klinik, og derfor er vi selvfølgelig mest positive overfor vores egen behandling – som vi af hjertet mener, er den bedste.

Her ses en kunde før og efter vores behandling mod høje tindinger. Billedet er taget lige efter behandling. Rødmen aftager altid efter et par timer.

Når det så er sagt, er illuhair kun for dig, der er tilfreds med den kortklippede/kortbarberede frisure.

Som du kan læse, nævner vi altså ikke diverse medikamenter, shampooer og andre produkter som bud på løsninger.

Og det er skam helt bevidst. Vi kan med sikkerhed i stemmen sige, at disse produkter højest har en minimal effekt på dine høje tindinger. Hvis der var noget af det, der virkede, ville vi ikke have så travlt her i klinikken.

Vi er ofte vores kunders endestation på en lang og udmarvende rejse. Hos illuhair har vi nemlig resultatgaranti – paradoksalt nok fordi vores behandling intet har med hårvækst at gøre.

FAQ om høje tindinger

Læs de vigtigste spørgsmål og svar om høje tindinger herunder.

Kan man stoppe eller forebygge høje tindinger?

Det korte svar: Nej, det kan man ikke. Dine gener har du fået en gang for alle – og du kan hverken stoppe eller forebygge den retning, de bestemmer for din krop.

Alle hårtabsbehandlinger skal du altså i den forstand se som en form for symptombehandling.

Vi synes, at professor og overlæge Jørgen Serup siger det meget rammende:

”Forebyggelse af hårtab er ikke muligt, fordi det typiske hårtab er genetisk bestemt. Og generne har man jo fået en gang for alle.” (Kilde)

Hvad er sygdomme og medicins indflydelse på høje tindinger?

Høje tindinger er resultatet af et genetisk betinget hårtab. Der er ingen sygdomme, der kan give høje tindinger.

Alopecia vil give pletskaldethed eller totalt hårtab – men ikke høje tindinger. Se eventuelt Hamilton-Norwood skalaen herunder for at se en typisk udvikling af genetisk betinget hårtab:

Illustration af Hamilton-Norwood skala for at illustrere hårtabsfaser, og om man er egnet til hårtransplantation

Der findes en række produkter i medicinalindustrien, der i sjældne tilfælde kan give bivirkninger i form af hårtab. Det er dog så sjældent, at det ikke er noget, der er værd at beskrive.

Piller og shampoo mod høje tindinger - virker det?

Det korte svar er: Nej.

Desværre bliver produkter som disse markedsført i stor stil, men det er vores klare opfattelse, både baseret på personlig erfaring og de flere end tusind frustrerede mænd, vi har talt med, at ingen af disse midler virker.

Ligesom vi heller ingen dokumenteret effekt har set på produkternes effekt andre steder.

Hårtab er bestemt af din genetik – og der findes som udgangspunkt ingen produkter, hverken shampoo, piller, serum eller lignende, der kan ændre på dine gener.

Skyldes høje tindinger det mandlige kønshormon?

Nej. Høje tindinger forårsages af hormonet DHT og har altså (”desværre”, har vi tit tænkt på klinikken) ikke noget at gøre med forhøjede niveauer af det mandlige kønshormon.

Kost, søvn og din livsstils indflydelse på høje tindinger

Tidligere skrev vi, at dine gener står for 99,9% af dit hårtab. Den sidste 0,1%, som har indflydelse på dit hårtab, er din livsstil.

Giver du din krop den rette næring? Har du en god, regelmæssig søvnrytme? Er du stresset, eller lever du et roligt liv uden store ydre stressfaktorer? Ryger du, drikker du alkohol og bevæger du dig for lidt?

Ovenstående er ting, du kan optimere på – men selv den sundeste livsstil i verden vil ikke kunne dæmme op for høje tindinger, hvis dine gener dikterer dette.

Kort og godt om livsstils indflydelse på høje tindinger: Det er meget usandsynligt, at du kan spise, sove eller træne dig til en imponerende hårpragt. Med det sagt er det selvfølgelig altid anbefalelsesværdigt at leve sundt og godt.

Behandling af høje tindinger: Se close-up videoer

I videoerne herunder kan du se, hvordan vi med stor præcision og detaljegrad behandler høje tindinger med scalp micropigmentation.

Vores anmeldelser

Læs, hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5-stjernede anmeldelser.

illuhair