Dammen 2, 6600 Vejen

Hvornår har man måne frisure?

Måne hår genkendes nemt ved den karakteristiske skaldede hovedbund, der er omkranset af hår i siderne. Dette kommer til udtryk som en ”måne” eller en ”hestesko”, som du kan se kategoriseret som trin nummer 7 på Norwood-Hamilton skalaen:

Illustration af Hamilton-Norwood skala for at illustrere hårtabsfaser, og om man er egnet til hårtransplantation

Måne hår er dermed det sidste hårtabs-trin før komplet skaldethed som mand. Når du har måne frisure, er hårtabet så udpræget, at det ikke er muligt at komme det til livs med en hårtransplantation.

Mange mænd er i særlig grad selvbevidste og frustrerede over månen, når de står i kø, går ned ad trapper med mange bag sig eller er til sociale/festlige begivenheder og får en bordplads midt i rummet.

Heldigvis kan du komme månen til livs – og vi vil gennemgå hvordan i dette indlæg.

Sådan ser din måne ud før og efter vores behandling

Behandling af måne hår – close-up videoer

I videoerne herunder kan du se, hvordan vi med stor præcision og detaljegrad har behandlet vores kunders måne med scalp micropigmentation.

Hvorfor får man måne hår?

Du får måne på grund af de gener, du har fået med fra din far, farfar og morfar – og dem længere tilbage i rækken.

Det er 99,9% dine gener, der afgør, om du rammes af hårtab eller ej, og den sidste 0,1% kan tilskrives din livsstil. Din livsstil har altså ingen betydning i det store billede for, om du får måne eller ej.

Man siger, at omkring hver tredje danske mand oplever at tabe håret i en eller anden grad, inden de er 30 – og en relativt stor andel af disse mænd får også måne på et tidspunkt i løbet af deres liv.

Derfor er du bestemt ikke alene om at blive chokeret, når du ser et billede eller video af dig selv bagfra og opdager, hvor tydelig månen pludselig er blevet.

Hvad kan du gøre ved måne frisuren?

Vi ser helt overordnet 2 muligheder:

  • Du kan acceptere din måne, som den er, hvilket er den bedste og mest økonomiske mulighed. Men vi tror ikke, at du sidder og læser dette indlæg, hvis det var en reel mulighed for dig.
  • Du kan gøre noget ved det i form af en toupé eller scalp micropigmentation (illuhair) og få udtrykket af karsehår

Vi vil nu gennemgå de to muligheder, så du kan få et overblik over, hvad du foretrækker.

Er det en god idé at dække din måne med en toupé?

En toupé kan fint dække din måne, men metoden er ikke specielt udbredt – og det skyldes, at få mænd er komfortable med det falske hår.

Det kan være irriterende og tidskrævende at skulle tage toupéen på og af om morgenen og aftenen. Det kan også være en nedslående følelse at tage den af og få øjenkontakt med månen i spejlet.

Toupé er heller ikke billigt, hvis du vælger at få den limet på. Det skal du nemlig gøre igen hver måned. Limen kan desuden give gener og kløe i hovedbunden.

Hvis du får en toupé af lav kvalitet, er der stor chance for gener, og toupéen vil desuden blive mat og nærmest som dukkehår efter blot et par ganges vask, almindelig brug og hverdagsslid.

Toupéen skal altså være af højeste kvalitet (og dermed også høj pris), hvis den skal se naturlig ud – og blive ved med at være det. Uanset hvad skal en toupé dog udskiftes over tid. Selv en toupé af højeste kvalitet skal skiftes ud, når den bliver glansløs og flad.

Hvis du kan finde en virkelig god udbyder med masser af dokumenterede glade og tilfredse kunder på samvittigheden, og du kan acceptere følgeeffekterne og økonomien bag, kan en toupé altså være en fin løsning til at skjule din måne.

Er det en god ide at bruge illuhair til at camouflere måne?

illuhair er ofte den mest simple og mindst invasive løsning, hvis målet er at camouflere din måne. Vi bruger behandlingen SMP til at give illusionen af et fuldt sæt hår.

Du skal dog være opmærksom på følgende, hvis du vil have illuhair til at dække din måne:

  • Du skal være villig til at holde dit hår helt kortbarberet (0.1-0.4 mm)
  • Du har sluttet fred med aldrig at få langt hår igen

Hvis du vil bruge illuhair til at camouflere din måne, skal du altså slutte fred med en kortklippet frisure.

For vores kunder er det et uacceptabelt look at gå rundt med måne hår, og de ser derfor illuhair som den ideelle mulighed for at camouflere alle tegn på hårtab permanent.

Kan du behandle måne hår med medicin?

Nej. Forskellige hårtabsprodukter markedsføres på det danske marked, men ingen af dem har dokumenteret effekt.

Det gælder både shampoo, piller, cremer, serum og andre midler, du måtte støde på, når du browser nettet og diverse helsebutikker.

Vi udtaler os så skråsikkert, fordi vi har talt med tusindvis af mænd, der er ramt af hårtab. Og ingen af dem har oplevet nævneværdig positiv effekt af nogen af disse midler, ligesom vi aldrig har set en videnskabelig undersøgelse, der kan dokumentere effekten.

Hårtab er, som skrevet ovenfor, bestemt af din genetik – og ingen midler på markedet kan ændre på dine gener.

Er der nogen måde, du kan undgå at få måne på?

Hvis du er genetisk disponeret for at få måne, kan du hverken forebygge eller stoppe det. Du kan nemlig ikke ændre på dine gener, og dermed kan du ikke ændre på et genetisk disponeret hårtab.

Dette citat fra professor og overlæge Jørgen Serup bruger vi ofte for at forklare vores kunder, hvad de kan gøre ved deres hårtab:

”Forebyggelse af hårtab er ikke muligt, fordi det typiske hårtab er genetisk bestemt. Og generne har man jo fået en gang for alle.” (Kilde: https://www.dr.dk/levnu/krop/derfor-taber-mange-maend-haaret-med-alderen)

Vores anmeldelser

Læs, hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5-stjernede anmeldelser.

illuhair