... ...
Dammen 2, 6600 Vejen

Leder du efter en effektiv behandling af hårtab hos mænd?

Så er du bestemt ikke alene. Selvom hårtab rammer rigtigt mange mænd, kan det være svært at acceptere – især når man stadig er ung.

Selvom mange firmaer tilbyder medicin, serum, shampoo og andre ‘garanterede’ metoder, findes der desværre ingen behandling, der effektivt kan give mænd håret tilbage.

Derimod findes dog én behandling (SMP), der kan camouflere hårtab 100% – og den tilbyder vi hos illuhair.

På denne side uddyber vi bl.a. følgende pointer:

  • Mænd mister håret som følge af deres gener eller hårtabssygdomme som alopecia – ikke som følge af livsstil. Årsagen vil afgøre hårtabsforløbet.
  • Ingen produkter (f.eks. piller og shampoo) har en videnskabeligt bevist effekt mod hårtab.
  • Den eneste behandling mod hårtab hos mænd med resultatgaranti er SMP. Hårtransplantation kan fungere ved et mildt hårtab og et stort budget.

Viden på denne side er baseret på både førende hårtabsforskning samt personlige konsultationer med tusindvis af mænd ramt af hårtab.

Sådan behandler vi hårtab – 100% camouflering

Hvorfor taber mænd håret?

Der findes to primære årsager til hårtab hos mænd:

Mandligt hårtab er oftest genetisk betinget og optræder i et forudsigeligt mønster – først høje tindinger, derefter måne, derefter resten af hårpragten. Det er blevet bekræftet af en lang række videnskabelige studier, hvor en samlet konklusion er beskrevet her.

Det betyder altså, at dit hårtab opstår og opfører sig, som det gør, på grund af de gener, du har fået med fra fødslen af – og gener kan ingen af os ændre på.

Hvad forårsager pludseligt hårtab hos mænd?

Pludseligt hårtab hos mænd kan skyldes mange ting – men der findes to primære årsager: Din genetik (hvilken type hårtab er du genetisk disponeret for) – og hårtabsrelaterede sygdomme (som f.eks. alopecia).

I sjældne tilfælde kan perioder med hård stress og sorg føre til pludseligt hårtab.

Hvis du er ung mand, og du rammes af pludseligt hårtab, kan du dermed blot være uheldig – og ikke nødvendigvis være ramt af sygdom. Cirka 5% af alle mænd mister store mængder hår, før de fylder 20.

Vi anbefaler, at du opsøger din læge, hvis du rammes af pludseligt og markant hårtab. Husk, at du også altid er velkommen til at række ud til os for en uforpligtende snak.

Virker produkter og midler mod hårtab hos mænd?

Der er meget få, hvis overhovedet nogen, produkter, der kan modvirke genetisk hårtab.

Alligevel markedsføres en række forskellige piller og andre produkter mod hårtab, der lover både små og store resultater.

En jungle af mirakelmidler mod hårtab

Når du søger rundt på nettet i håbet om at finde en løsning, som passer til dig, er det som en jungle. Her vil du møde alt fra tilbud om hårtransplantation i Tyrkiet, medicin, laserhjelme, serum, koffein-shampoo osv.

Problemet ved alle disse tilbud er, at de enten er midlertidige, effektløse, giver grimme ar eller giver uhensigtsmæssige hormonelle forandringer.

Virker Minoxidil og Finasterid mod hårtab? Konkret eksempel.

To midler kan have en positiv effekt på mandligt hårtab: Minoxidil og Finasterid. Det siges, at disse midler kan forsinke og forebygge et eventuelt hårtab.

Ud fra vores erfaring er effekten højest minimal. Derudover er det problematisk, at du aldrig kan vide, om midlerne rent faktisk har virket.

Forestil dig, at du smører dig med Minoxidil i 5 år, og du efter de 5 år har fået højere tindinger – men derudover ikke mistet specielt meget hår.

Kan du konkludere, om midlet har haft en effekt – positiv eller negativ? Kan du vide, om dit hår ikke reelt set bare opfører sig, som dine gener dikterer?

Eller hvis du oplever aggressivt hårtab som 25-årig og begynder at spise Finasterid – og bliver helt skaldet som 35-årig.

Hvordan vil du se på det – vil du sige, at Finasterid har ”købt” dig 10 år med lidt hår på hovedet? Eller har dit hår bare opført sig, som det naturligt ville have gjort?

Dine succeskriterier – gør, hvad der gør dig glad

Vi er ikke videnskabsmænd. Vi kan ikke vide, om disse midler gør noget positivt for dit hår. Måske gør de.

Men sund fornuft får os til at sige, at det i langt størstedelen af tilfældene vil være spild af penge.

Vi synes, at du skal gøre, hvad der gør dig glad. Men vær altid opmærksom på, om du får, hvad du bliver lovet – og at du ikke bliver overmandet af de mulige bivirkninger, produkter som disse ofte har.

Vi opfordrer dig altid til at sætte dig godt ind i, hvad f.eks. finasterid er, og hvilke bivirkninger andre har oplevet ved at bruge det – og om du selv er villig til at leve med dem.

Hvad siger forskningen på hårtab hos mænd?

Forskningen på området for hårtab opremses meget godt af denne udtalelse:

“Forebyggelse af hårtab er ikke muligt, fordi det typiske hårtab er genetisk bestemt. Og generne har man jo fået en gang for alle.”
– Professor og overlæge Jørgen Serup, Dermatologisk afd. Rigshospitalet.

Al forskning, tests, resultater og anekdoter fra mænd ramt af hårtab tyder på, at der simpelthen ikke er noget at gøre for at få håret tilbage – uden at ty til operationer.

Man kan f.eks. gribe kirurgisk ind via en hårtransplantation – men selv her er der stor risiko.

Alverdens produkter og livsstilsændringer har gennem årene vist sig at have højst en minimal effekt på hårtabet.

Er du ramt af mandligt hårtab? Vi ved, hvordan du har det.

Myter om mandligt hårtab

Igennem vores virke har vi naturligvis oplevet utroligt mange forskellige historier om hårtab, og hvad det har gjort ved vores klienter – herunder hvad de har forsøgt på egen hånd for at få håret tilbage.

På baggrund af den erfaring føler vi os kvalificerede til at komme med vores bud på, hvad der i hvert fald ikke skyldes hårtab – og hvad der ikke virker, hvis man vil komme det til livs.

Myte 1: Hårtab skyldes ekstra høje niveauer af testosteron.

Det er nok den myte, vi selv mest ville ønske, var sand. Men der er (desværre) intet, der peger på, at ekstra høje niveauer testosteron er skyld i hårtab.

Genetisk hårtab forekommer primært på grund af overfølsomhed overfor hormonet DHT – ikke skyhøje testosteronniveauer.

Myte 2: Du kan stoppe genetisk betinget hårtab.

Det korte svar er meget simpelt: Nej, det kan man ikke. Du kan ikke ændre på dine gener, og dine gener dikterer, hvordan din krop opfører sig og ser ud – inklusive dit hår.

Og det gælder både det på hovedet – og det i dit skæg.

Hvis der fandtes et produkt eller en metode, der vitterligt kunne give hårpragten tilbage, så ville der være meget få skaldede mænd tilbage.

Der findes ingen hemmelig opskrift mod hårtab – uanset hvor mange pilleproducenter, behandlere og helsebutikker, der måtte reklamere med det nye mirakelprodukt.

Misforståelser om hårtab - kan stress give hårtab?

Mange er vores klienter har grublet sig selv gule og blå i hovedet over, om de selv kan have været skyld i noget. Har jeg mon arbejdet for hårdt? Spist for usundt? Sovet for lidt?

Igen må vi helt fra start understrege, at genetisk hårtab ikke kan bremses – uanset hvordan du lever, hvad du gør, og hvilke produkter du bruger.

Misforståelse 1: Stress og overarbejde er skyld i hårtab.

Hårtab er aldrig selvforskyldt. Det er ikke sådan, at fordi man har været stresset i en længere periode og arbejdet 100 timer om ugen, at man vil få højere tindinger, tyndere hår og store bare pletter.

Der findes stressudløst hårtab, men det er højest skyld i små pletter – og dette ses i øvrigt meget sjældent og er mere et ekstremt tilfælde end en almindelig følgevirkning.

Misforståelse 2: Du kan spise, meditere eller motionere dig til mere hår.

Selv en optimal forbedring af hele kroppens sundhed ville ikke bremse dit hårtab. Vores klare erfaring er, at tiltag mod forbedret sundhed selvfølgelig ikke skader – men en minimal forbedring er det bedste, man kan håbe på.

Vi skal selvfølgelig understrege: En usund livsstil gør absolut ikke noget godt for dit hår. Men det er aldrig den direkte årsag til hårtabet, og i værste fald kan det være en lille medvirkende faktor til et forværret hårtab.

Hvornår starter hårtab hos mænd?

Hvis man er mand og har gennemgået puberteten, kan hårtab indtræde i alle givne aldre. Vi har oplevet klienter helt ned til 16 år med aggressivt hårtab, men disse hører dog til sjældenhederne.

Indenfor vores fag har vi en tommelfingerregel, der lyder, at 20% af mænd i 20’erne, 30% i 30’erne, 40% i 40’erne begynder at miste håret. Og her skal man selvfølgelig skelne mellem, hvor prominent hårtabet er.

Gradvist eller pludseligt opstået hårtab?

Der er enorm forskel på, hvor meget hår hver enkelt taber ad gangen, og hvor aggressivt forløbet er. Indenfor hårtab skelner vi mellem et mildt, moderat og aggressivt hårtabsforløb.

Et mildt forløb kendetegnes ved, at det indsætter mellem midten af 20’erne til midten af 30’erne, og derefter stabiliserer sig stille og roligt. Her vil man typisk være i stand til at holde på en del hår.

Et moderat forløb kendetegnes ved, at hårtabet indtræder i 20’erne, og at en del vil være helt væk 10-15 år senere.

Et aggressivt forløb kunne f.eks. være en 21-årig mand, der pludselig oplever markant højere tindinger og udtynding af håret – og 3 år senere vil opleve, at det hele stort set er væk.

SMP: Effektiv behandling af hårtab

Vores behandling af hårtab hos mænd kaldes SMP, hvilket står for scalp micropigmentation. Det er en kosmetisk behandling, hvor vi ved hjælp af et naturligt pigment går ind og farver bittesmå områder af hovedbunden, hvor dine hårstrå tidligere sad.

Pigmenteringen er tilpasset både din hudtype og hårfarve, ligesom vi tager hensyn til din alder og udfører behandlingen i overensstemmelse med dine personlige præferencer.

Hos illuhair får du garanterede resultater på kort tid.

Sådan forløber vores behandling af hårtab

Et typisk forløb hos os strækker sig over 30 dage, og med vores 12 måneders fuld garanti er du sikret mod al slags fading.

Det er væsentligt at forstå, at denne form for mikropigmentering er permanent og vil kræve lejlighedsvise touch-ups. Intervallet imellem disse er typisk 3-6 år.

Når du vælger illuhair til at foretage din hovedbundspigmentering, får du innovation, høj kvalitet, kundeservice og resultater i verdensklasse.

Vi arbejder med afsæt i de nyeste metoder indenfor konstruering af hårgrænser, og vores behandlinger har det fællestræk, at de alle ser særdeles naturlige ud.

Vores udstyr er af høj kvalitet. Dette sammenholdt med vores enestående teknik og kompromisløshed indenfor hygiejne, giver dig mulighed for at få en behandling, som hører til blandt verdens bedste.

Smertefri behandling af hårtab

Vi tager os god tid til hver behandling. Forløbet strækker sig typisk over 3-5 uger, hvor du behandles én gang ugentligt.

Vores behandling er så godt som smertefri, og vores kunder beskriver det som regel blot som en lettere irritation, når den fine nål rammer det yderste lag i huden. Du vil altså ikke have brug for bedøvelse, og der vil heller ikke være noget blod at se.

Tjek vores anmeldelser ud på TrustpilotGoogle og Facebook, eller se flere billeder og videoer på vores Instagram og på Youtube – og hør, hvad vores kunder siger om os.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os og få en gratis konsultation, hvor du kan få syn for sagen.

Vores anmeldelser

Læs hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5 stjernede anmeldelser.

Hat, hårtab og SMP

illuhair