Dammen 2, 6600 Vejen

Er du en af de mange mænd, der hvert år rammes af hårtab?

Rigtigt mange mænd mister håret med tiden. For nogen begynder det allerede i starten af tyverne – eller tidligere endnu.

Det kan være svært at acceptere et hårtab som mand, især når man stadig er ung.

Desværre findes der ingen behandling, der effektivt og garanteret kan give mænd håret tilbage. Selvom du kan finde mange firmaer, der tilbyder medicin, serum, shampoo og andre såkaldte garanterede metoder, er der aldrig garanti for resultater.

I indlægget her gennemgår vi bl.a. følgende:

  • Hvordan hårtab hos mænd opstår
  • Hvilke myter og misforståelser der findes omkring mandligt hårtab
  • Hvilken effekt piller og shampoo har på hårtab hos mænd
  • Hvilken behandling er den mest effektive mod mandligt hårtab

Alt sammen baseret på førende forskning og konsultationer med tusindvis af mænd ramt af hårtab.

Lider du af mandligt hårtab?

Hvad er årsagen til hårtab hos mænd?

Der findes to primære årsager til hårtab:

I vores klinik oplever vi, at langt størstedelen af tilfældene er genetisk betingede. Et genetisk betinget hårtab betyder, at hårtabet opstår på grund af de gener, du har fået med dig fra fødslen af – og disse gener er der ikke noget, du kan gøre, for at ændre på.

Forskning på hårtab hos mænd

Forskningen på området for hårtab opremses meget godt af denne udtalelse:

“Forebyggelse af hårtab er ikke muligt, fordi det typiske hårtab er genetisk bestemt. Og generne har man jo fået en gang for alle.”
– Professor og overlæge Jørgen Serup, Dermatologisk afd. Rigshospitalet.

Al forskning, tests, resultater og anekdoter fra mænd ramt af hårtab tyder på, at der simpelthen ikke er noget at gøre, hvis man først begynder at tabe håret.

Man kan gribe kirurgisk ind via en hårtransplantation (men selv her er der stor risiko), og man kan få en SMP-behandling.

Men alverdens produkter og livsstilsændringer har kontinuerligt vist sig at have minimal – hvis ikke absolut ingen – effekt på hårtabet.

Medicin og shampoo mod mandligt hårtab – virker det?

Som vi har etableret, er der meget lidt, hvis overhovedet noget, man selv kan gøre for at modarbejde genetisk betinget hårtab.

Alligevel findes der en række forskellige piller og andre produkter på markedet, der lover både små og store resultater.

En jungle af mirakelmidler mod hårtab

Når du søger rundt på nettet i håbet om at finde en løsning, som passer til dig, er det som en jungle. Her vil du møde alt fra tilbud om hårtransplantation i Tyrkiet, medicin, laserhjelme, serum, koffein-shampoo osv.

Problemet ved alle disse tilbud er, at de enten er midlertidige, effektløse, giver grimme ar eller forårsager uforudsigelige hormonelle forandringer.

Om Minoxidil og Finasterid – virker det?

Generelt har man etableret, at to midler kan have en effekt: Minoxidil og Finasterid. Det siges, at disse midler kan forsinke og forebygge et eventuelt hårtab.

Ud fra vores erfaring er effekten højest minimal. Derudover er det problematisk, at du aldrig kan vide, om midlerne rent faktisk har virket.

Forestil dig, at du smører dig med Minoxidil i 5 år, og du efter de 5 år har fået højere tindinger, men derudover ikke har mistet specielt meget hår.

Kan du konkludere, om midlet har haft en effekt – positiv eller negativ? Kan du vide, om dit hår ikke reelt set bare har opført sig, som dine gener dikterer?

Eller hvis du oplever aggressivt hårtab som 25-årig og begynder at spise Finasterid – og bliver helt skaldet som 35-årig.

Hvordan vil du se på det – vil du sige, at Finasterid har ”købt” dig 10 år med lidt hår på hovedet? Eller har dit hår, igen, bare opført sig, som det naturligt ville have gjort?

Dine succeskriterier – gør, hvad der gør dig glad

Vi er ikke videnskabsmænd. Vi kan ikke vide, om disse midler gør noget positivt for dit hår. Måske gør de. Men sund fornuft får os til at sige, at det i langt størstedelen af tilfældene vil være spild af penge.

Om noget virker, afhænger altid af dine succeskriterier. Hvis du begynder at løbe et maraton om ugen, spiser 1,5 kilo grøntsager om dagen, og prøver dig frem med lidt Finasterid, og du mærker, at du holder lidt bedre på håret – perfekt.

Men hvis du kun gør alt dette for at opnå en marginal forbedring af hårpragten, bliver du nødt til at spørge dig selv, om det er det værd.

Vi synes, at du skal gøre, hvad der gør dig glad. Men vær altid opmærksom på, om du får, hvad du bliver lovet – og at du ikke bliver overmandet af de mulige bivirkninger, produkter som disse ofte har.

Vi opfordrer dig altid til at sætte dig godt ind i, hvad f.eks. finasterid (propecia) er, og hvilke bivirkninger andre har oplevet ved at bruge det, før du forsøger dig med det.

Myter om mandligt hårtab

Igennem vores virke har vi naturligvis oplevet utroligt mange forskellige historier om hårtab, og hvad det har gjort ved vores klienter – herunder hvad de har forsøgt på egen hånd for at få håret tilbage.

På baggrund af den erfaring føler vi os kvalificerede til at komme med vores bud på, hvad der i hvert fald ikke skyldes hårtab – og hvad der ikke virker, hvis man vil komme det til livs.

Myte 1: Hårtab skyldes ekstra høje niveauer af testosteron.

Det er nok den myte, vi selv mest ville ønske, var sand. Men der er (desværre) intet, der peger på, at ekstra høje niveauer testosteron er skyld i hårtab.

Genetisk hårtab forekommer primært på grund af overfølsomhed overfor hormonet DHT – ikke skyhøje testosteronniveauer.

Myte 2: Du kan stoppe genetisk betinget hårtab.

Det korte svar er meget simpelt: Nej, det kan man ikke. Du kan ikke ændre på dine gener, og dine gener dikterer, hvordan din krop opfører sig og ser ud – inklusive dit hår.

Og det gælder både det på hovedet – og det i dit skæg.

Hvis der fandtes et produkt eller en metode, der vitterligt kunne give hårpragten tilbage, så ville der være meget få skaldede mænd tilbage.

Der findes ingen hemmelig opskrift mod hårtab – uanset hvor mange pilleproducenter, behandlere og helsebutikker, der måtte reklamere med det nye mirakelprodukt.

Misforståelser om hårtab hos mænd

Mange er vores klienter har grublet sig selv gule og blå i hovedet over, om de selv kan have været skyld i noget. Har jeg mon arbejdet for hårdt? Spist for usundt? Sovet for lidt?

Igen må vi helt fra start understrege, at genetisk hårtab ikke kan bremses – uanset hvordan du lever, hvad du gør, og hvilke produkter du bruger.

Misforståelse 1: Stress og overarbejde er skyld i hårtab.

Hårtab er aldrig selvforskyldt. Det er ikke sådan, at fordi man har været stresset i en længere periode og arbejdet 100 timer om ugen, at man vil få højere tindinger, tyndere hår og store bare pletter.

Der findes stressudløst hårtab, men det er højest skyld i små pletter – og dette ses i øvrigt meget sjældent og er mere et ekstremt tilfælde end en almindelig følgevirkning.

Misforståelse 2: Du kan spise, meditere eller motionere dig til mere hår.

Selv en optimal forbedring af hele kroppens sundhed ville ikke bremse dit hårtab. Vores klare erfaring er, at tiltag mod forbedret sundhed selvfølgelig ikke skader – men en minimal forbedring er det bedste, man kan håbe på.

Vi skal selvfølgelig understrege: En usund livsstil gør absolut ikke noget godt for dit hår. Men det er aldrig den direkte årsag til hårtabet, og i værste fald kan det være en lille medvirkende faktor til et forværret hårtab.

Hvornår starter mandligt hårtab?

Hvis man er mand og har gennemgået puberteten, kan hårtab indtræde i alle givne aldre. Vi har oplevet klienter helt ned til 16 år med aggressivt hårtab, men disse hører dog til sjældenhederne.

Indenfor vores fag har vi en tommelfingerregel, der lyder, at 20% af mænd i 20’erne, 30% i 30’erne, 40% i 40’erne begynder at miste håret. Og her skal man selvfølgelig skelne mellem, hvor prominent hårtabet er.

Gradvist eller pludseligt opstået hårtab?

Der er enorm forskel på, hvor meget hår hver enkelt taber ad gangen, og hvor aggressivt forløbet er. Indenfor hårtab skelner vi mellem et mildt, moderat og aggressivt hårtabsforløb.

Et mildt forløb kendetegnes ved, at det indsætter mellem midten af 20’erne til midten af 30’erne, og derefter stabiliserer sig stille og roligt. Her vil man typisk være i stand til at holde på en del hår.

Et moderat forløb kendetegnes ved, at hårtabet indtræder i 20’erne, og at en del vil være helt væk 10-15 år senere.

Et aggressivt forløb kunne f.eks. være en 21-årig mand, der pludselig oplever markant højere tindinger og udtynding af håret – og 3 år senere vil opleve, at det hele stort set er væk.

Hat, hårtab og SMP

SMP: Effektiv behandling af hårtab

Vores behandling af hårtab hos mænd kaldes SMP, hvilket står for scalp micropigmentation. Det er en kosmetisk behandling, hvor vi ved hjælp af et naturligt pigment går ind og farver bittesmå områder af hovedbunden, hvor dine hårstrå tidligere sad.

Pigmenteringen er tilpasset både din hudtype og hårfarve, ligesom vi tager hensyn til din alder og udfører behandlingen i overensstemmelse med dine personlige præferencer.

Hos illuhair får du garanterede resultater på kort tid.

Sådan forløber vores behandling af hårtab

Et typisk forløb hos os strækker sig over 30 dage, og med vores 12 måneders fuld garanti er du sikret mod al slags fading.

Det er væsentligt at forstå, at denne form for mikropigmentering er permanent og vil kræve lejlighedsvise touch-ups. Intervallet imellem disse er typisk 3-6 år.

Når du vælger illuhair til at foretage din hovedbundspigmentering, får du innovation, høj kvalitet, kundeservice og resultater i verdensklasse.

Vi arbejder med afsæt i de nyeste metoder indenfor konstruering af hårgrænser, og vores behandlinger har det fællestræk, at de alle ser særdeles naturlige ud.

Vores udstyr er af høj kvalitet. Dette sammenholdt med vores enestående teknik og kompromisløshed indenfor hygiejne, giver dig mulighed for at få en behandling, som hører til blandt verdens bedste.

Smertefri behandling af hårtab

Vi tager os god tid til hver behandling. Forløbet strækker sig typisk over 3-5 uger, hvor du behandles én gang ugentligt.

Vores behandling er så godt som smertefri, og vores kunder beskriver det som regel blot som en lettere irritation, når den fine nål rammer det yderste lag i huden. Du vil altså ikke have brug for bedøvelse, og der vil heller ikke være noget blod at se.

Tjek vores anmeldelser ud på TrustpilotGoogle og Facebook, eller se flere billeder og videoer på vores Instagram og på Youtube – og hør, hvad vores kunder siger om os.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os og få en gratis konsultation, hvor du kan få syn for sagen.

Vores anmeldelser

Læs hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5 stjernede anmeldelser.