Dammen 2, 6600 Vejen

Hvor mange mænd rammes af tyndt hår?

Tyndt hår er sammen med høje tindinger det mest hyppige symptom på mandligt hårtab.

Selvom det er svært at sætte konkrete procenter på, anslås det blandt anerkendte forskere, at op mod 95% af alle mænd rammes af tyndt hår på et tidspunkt i livet.

Effektiv behandling af tyndt hår hos mænd

illuhairs universelle hårtabsløsning hedder Scalp Micropigmentation. Via hårpigmentering på en helt korbarberet hovedbund indlægger vi en naturlig illusion af at være karseklippet.

Men lad os starte med at gennemgå den vigtigste viden om tyndt hår hos mænd – inklusive mulige frisurer – så du står med det bedste udgangspunkt til at få den hjælp, du har brug for.

Tyndt hår som mand – kan du gøre noget ved det?

Før vi kan begive os ud i mulig behandling af tyndt hår, må vi starte med at definere, hvad tyndt hår er.

Helt almindeligt mandligt hårtab ses først ved, at håret bliver tyndere. Det starter ved tindingerne, hvorefter det bliver tyndere i kronen, og til sidst ved broen i midten. Man ser, at håret bliver tyndere og tyndere og tyndere, og til sidst vil forsvinde helt.

I løbet af denne proces sker der det, at hårrødderne producerer finere og finere, og tyndere og tyndere, hår. Hårsækken mister stille og roligt sin kraft, hvorefter den vil dø. Håret vil fremstå tyndere og svagere, det vil stå mere alene, man kan se mere af hovedbunden, og huden begynder at træde frem.

Kan du behandle tyndt hår som mand?

Der gælder det samme ved tyndt hår, som ved alle andre former for hårtab: Hvis det er genetisk betinget, er det minimalt, hvad du selv kan gøre.

Der findes ingen piller, serum eller shampoo, der vil give dig håret tilbage. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det i langt størstedelen af tilfældene også det. Vær ALTID skeptisk, hvis du står overfor et tilbud, der lover guld og grønne skove.

Du kan selvfølgelig prøve at optimere på din kost, søvn og motion, men fordi problemet er genetisk, vil det højest have en minimal effekt.

Dette er vores helt klare erfaring – vores kunder kommer fra mange forskellige baggrunde, og har været på mange forskellige hårtabs-“rejser”, og her er konklusionen entydig: Der findes ingen mirakelkur.

Du kan allerhøjest camouflere det – enten via en paryk eller via illuhairs scalp micropigmentation.

Hvorfor får man tyndt hår?

Du får tyndt hår på grund af de gener, du har fået med dig fra fødslen.

Sådan er den lidt nedslående besked desværre – og på trods af de mange forskellige produkter derude, der lover dig tykkere hår, hvis du bruger en bestemt shampoo eller spiser et bestemt tilskud – så er det minimalt, hvad du selv kan gøre for at påvirke tykkelsen af dit hår.

Hvis du er ung, kan mærke at dit hår er ved at blive tyndt, og er nervøs for om det bliver endnu tyndere – kan du med fordel kigge i din fars, farfars og morfars retning.

Dit hårs ”rejse” kommer med stor sandsynlighed til at følge deres.

Tyndt hår pga. sygdom?

Tyndt hår opstår normalvis ikke på grund af sygdom.

Der findes flere forskellige hårtabssygdomme, hvoraf den mest kendte er alopecia areata. Men ingen hårtabssygdomme har tyndt hår som symptom.

Førnævnte alopecia areata, der er den mest udbredte, kaldes også pletskaldethed – og det er fordi, den kommer til udtryk ved pletvis hårtab. Altså decideret skaldede pletter, hvor slet intet hår er tilbage.

Der findes ingen hårtabssygdomme, der direkte resulterer i tyndt hår – men der findes en livsstilssygdom, der i sjældne tilfælde kan føre til tyndt hår – nemlig svær grad af stress.

Tyndt hår pga. stress og usund livsstil?

Du kan godt få tyndt hår pga. stress, men så skal det være en meget svær grad af stress og igennem en lang periode.

Hvis du får tyndt hår pga. stress, vil håret dog komme tilbage igen, såfremt du når en normalisering af din tilstand – altså bliver helbredt for din stresssygdom.

Usund livsstil derimod, altså dårlig kost, søvn og manglende motion, fører ikke til tyndt hår.

Shampoo mod tyndt hår hos mænd - virker det?

Vi anerkender ikke shampoo, serum, piller, kosttilskud, osv. som reelle midler mod tyndt hår. Det står dig selvfølgelig frit for at forsøge dig med disse produkter – men vi vil råde dig til at tænke dig godt om, inden du bruger en masse penge på en række produkter, der ingen dokumenteret effekt har.

Hvis der vitterligt fandtes en effektiv shampoo mod tyndt hår, ville der ikke gå særligt mange tyndhårede eller for den sags skyld skaldede mænd rundt derude.

Der findes kun ét produkt med en dokumenteret effekt mod hårtab – og det er Minoxidil. Men her er effekten dog så minimal, at vi ikke mener, at man opnår en nævneværdig effekt.

Vi plejer at sige, at ens forventning til situationen afgør oplevelsen. Og det samme gør sig gældende for tyndt hår.

Hvis du forventer at få din fulde hårpragt tilbage, vil ingen produkter virke for dig. Men hvis du er tilfreds med en meget lille effekt, kan et produkt som Minoxidil være det rette for dig.

Tyndt hår på toppen – adskiller ”toppen” sig fra andre steder i hovedbunden?

Når vi taler med klienter ramt af tyndt hår, er det ofte på toppen, det drejer sig om. Og det er da også dér, at man som mand typisk først opdager, at man er ved at blive ramt af tyndt hår.

Tyndt hår på toppen er – sammen med høje tindinger – et af de første symptomer på mandligt hårtab. Se en overskuelig illustration af mandligt hårtab ved Hamilton-Norwood skalaen herunder.

Illustration af Hamilton-Norwood skala for at illustrere hårtabsfaser, og om man er egnet til hårtransplantation

Så tyndt hår på toppen begynder altså så småt mellem III Vertex og stadie IV.

Tyndt hår – hvad gør jeg nu?

Hvis du er ved blive tyndhåret, er der ikke andet at gøre end at tage det helt roligt – og så lægge en plan. Du skal stille dig selv et helt essentielt spørgsmål:

Kan jeg affinde mig med at være tyndhåret – eller vil jeg gøre noget ved det?

Hvis du vil gøre noget ved det, er det vigtigt, at du venter, til dit hårtab har stabiliseret sig. Herefter kan du beslutte, om du vil forsøge dig med f.eks. en hårtransplantation, en toupé eller eventuelt barbere håret af og få SMP.

Vi gennemgår for og imod for de tre, i vores øjne, eneste reelle muligheder til behandling af tyndt hår i de to følgende afsnit.

Hårtransplantation mod tyndt hår – er det en god idé?

En hårtransplantation kan være en mulig løsning til tyndt hår. Det kræver dog, at en række forudsætninger er til stede.

Du skal bl.a.

  • Have et stabiliseret og mildt hårtab – ellers vil du ikke have nok donorhår, og resultatet vil simpelthen ikke blive godt nok
  • Kunne leve med det ar, du uundgåeligt får af hårtransplantationen
  • Have fundet en klinik, der har en række veldokumenterede resultater bag sig – både videoer og billeder – samt har velrenommerede kirurger ansat

Hvis du kan nikke ja til ovenstående, er det derfor meget vigtigt at du:

  • Har realistiske forvetninger til resultatet – du får ikke den manke, du havde som 16-årig, tilbage – aldrig. Uanset hvor mange perfekte hårtransplantationer du får foretaget.
  • Har et budget, der kan få dine nu realistiske drømme til at gå i opfyldelse

Husk, at du altid kan få en gratis konsultation hos os, hvor vi sammen med dig gennemgår dine muligheder.

Toupé mod tyndt hår – er det en god idé?

En toupé kan være en fin løsning til tyndt hår, men vi oplever, at mange mænd har svært ved at affinde sig med det ”falske” hår.

Derudover er det et irritationsmoment at skulle tage toupéen af og på hver dag, og det kan være en nedslående følelse, når man tager den af om aftenen og kigger sig i spejlet.

Særligt for aktive mænd er det et irritationsmoment at bruge toupé til tyndt hår, da det vil medføre mange problemer med limningen og dalende kvalitet i hårene.

På samme måde er det en relativt dyr fornøjelse, hvis du vælger løsningen at få den limet på. Det skal nemlig typisk gøres hver måned.

Limen kan også føre til gener og kløe i hovedbunden.

Derudover kan toupéer variere i kvalitet. Nogle af vores kunder har oplevet, at den efter blot 2 gange vask bliver mat og livløs og nærmest som dukkehår.

Derudover skal en toupé være ekstremt godt lavet, hvis det skal se naturligt ud. Husk derfor at undersøge markedet grundigt – og vælg kun en frisør med masser af glade kunder og gode resultater bag sig.

Hvis du kan finde en virkelig god udbyder, og du kan acceptere følgeeffekterne og økonomien bag, kan en toupé altså være en fin løsning til tyndt hår.

Hvordan kommer du af med tyndt hår?

Hvis du vil camouflere tyndt hår på en effektiv og komplikationsfri måde, så kan SMP hos illuhair være den rette løsning.

Vores behandling er en hovedbundspigmentering, der er mere simpel og mindre invasiv sammenlignet med f.eks. hårtransplantation, og hos illuhair tilbyder vi desuden altid resultatgaranti.

Det er dog vigtigt, at følgende er gældende, hvis du vil bruge illuhair som behandling til tyndt hår:

  • Du skal være villig til at barbere dit hår af og holde det sådan – ellers kommer behandlingen ikke til sin ret
  • Du har sluttet fuldstændig fred med dit hårtab og er klar til det næste skridt for din hovedbund

Generelt er det simpelt at eliminere tyndt hår med SMP – men det kræver helt fundamentalt, at du slutter fred med dit hårtab og en karseklippet frisure.

Hvilken frisure til tyndt hår hos mænd er den bedste?

Generelt vil vi sige, at kort hår er den bedste frisure til tyndt hår, hvis man ikke vil drage opmærksomhed til sit tynde hår.

Hos illuhair er vi dog eksperter i at få det kunstige hår til at se godt ud – ikke det ægte 😊

Når det så er sagt, så er der en helt bestemt ting, der får hårtab til at blive iøjnefaldende – nemlig når der er en tydelig kontrast mellem hår og hud.

Vi mennesker har nemlig en særlig evne til at lægge mærke til kontraster. Så når et friskt vindpust pludselig får denne kontrast frem, er det måske tid til at få håret klippet af – og give os et kald 😊

Få hjælp til tyndt hår

Vi giver altid en gratis og uforpligtende konsultation, så du kan få afklaring på, hvad der er bedst for dig i kampen mod tyndt hår.

Om det er scalp micropigmentation eller noget helt andet, vil vi altid udtale os objektivt om. Vores mål er at hjælpe dig på bedst mulig vis – nogle gange er det med vores behandling, nogle gange er det noget helt andet.

Vores anmeldelser

Læs hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5 stjernede anmeldelser.