Dammen 2, 6600 Vejen

Overvejer du en hårtransplantation? Læs med her.

På baggrund af vores mangeårige erfaring med mandligt hårtab – herunder personlige erfaringer med hårtransplantationer – vil vi i dette indlæg besvare det centrale spørgsmål:

 • Er en hårtransplantation den rette beslutning for dig?

Medmindre dit hårtab er mildt og stabilt, kan en hårtransplantation blive dyrere end forventet – og i værste fald helt uden resultater. Det kan en håranalyse afklare.

I nogle tilfælde lykkes en hårtransplantation ved et moderat hårtab – men det kræver transplantation af en stor mængde donorhår og en meget kompetent kirurg. Det kan sjældent lade sig gøre – og hvis det kan, bliver det meget dyrt.

Ved udpræget hårtab vil en hårtransplantation aldrig give mening, da der simpelthen ikke er donorhår nok.

En hårtransplantation kan dog være den rigtige løsning for nogle personer, og i dette indlæg får du uddybende svar på bl.a. følgende hovedpointer om hårtransplantationen:

 • Prisen på en hårtransplantation svinger mellem 15.000-125.000
 • Kvaliteten af hårtransplantationer i Danmark er typisk på et højere niveau end klinikker i udlandet
 • En billig hårtransplantation er typisk en dårlig beslutning – i længden også økonomisk
 • FUE er typisk bedre end FUT som metode til hårtransplantation

Se denne video, hvis du overvejer en hårtransplantation

Hårtransplantation pris – hvad koster det typisk?

Prisen for en hårtransplantation ligger generelt på et niveau mellem 15.000 og 125.000 kroner.

Den endelige pris varierer altså kraftigt, da den afhænger af flere faktorer, herunder særligt:

 • Hvilken type hårtransplantation, der er tale om
 • Operationens omfang
 • Den individuelle klinik
 • Landet, hvor hårtransplantationen foretages

Hvad koster en hårtransplantation i Danmark?

Det er svært at finde en hårtransplantation, der er lavet ordentligt og giver en reel effekt, til under 60.000 kroner i Danmark.

Generelt vil vi sige, at du de fleste steder skal op på 100.000 kroner eller over for at få et ordentligt resultat. Men igen afhænger det af, hvor slemt dit hårtab er, og hvor du får det lavet.

Hvad koster en hårtransplantation i Tyrkiet?

En hårtransplantation i Tyrkiet er langt billigere end en hårtransplantation i Danmark – typisk en tredjedel til en femtedel af prisen. Følg linket ovenfor og læs mere om typiske priser.

Generelt om pris på hårtransplantation

En hårtransplantation er en stor udgift for langt de fleste mennesker. Prisen for en hårtransplantation er høj, selv hvis man vælger den absolut billigste operation.

Vi anbefaler, at du indhenter flere forskellige tilbud og sammenligner for dig selv, så du på den måde finder frem til, hvad der er bedst for din individuelle situation.

Lad dog ikke være prisen være det afgørende! Hvis du virkelig vil gå hele vejen, er kvaliteten af kirurgen – ikke prisen – det absolut vigtigste.

I værste fald kan den “billige” udgave vise sig at være en større udgift i længden, da den typisk skal rettes op på/udbedres.

Hvad kendetegner hårtransplantationer i Danmark?

De fleste danskere, der overvejer en hårtransplantation, vælger enten Danmark eller Tyrkiet som land til at få den lavet i.

Hvis du skal vælge mellem de to lande, vil vil uden tøven anbefale Danmark. De danske klinikker er typisk underlagt striksere kvalitetskrav end de tyrkiske, og bundniveauet er markant højere.

Samtidig kan du tale dit modersmål med de danske kirurger. Det kan virke banalt, men det skal virkelig ikke undervurderes, hvor vigtigt det er at kunne kommunikere klart og præcist med din klinik.

Så selvom de tyrkiske klinikker typisk er markant billigere, og generelt også holder et fint niveau, vil vi virkelig anbefale dig at vælge en dansk klinik, hvis du beslutter dig for en hårtransplantation.

Vi opfordrer til at række ud til Poseidon Klinikken, hvis du ønsker saglig rådgivning, sparring og forventningsafstemning i overvejelserne omkring hårtransplantation.

Du er også altid velkommen til at kontakte os for uforpligtende rådgivning og vejledning, før du beslutter dig endeligt.

Billig hårtransplantation: Følges pris og kvalitet ad?

Der findes efterhånden udbydere, der tilbyder meget billige hårtransplantationer. Ofte vil vi sige, at der er en grund til prisen. Hvis prisen er meget lav, så følger kvaliteten med stor sandsynlighed også med. Det ser vi desværre mange eksempler på i vores daglige virke.

Hårtransplantationer bliver mere og mere udbredt, og det skyldes helt generelt et stigende behov og en videnskab, der er i konstant udvikling.

Flere har fået øjnene op for kosmetiske operationer, herunder af hårtab, og det har været med til at øge kendskabet.

Der er således milevid forskel på prisen for en hårtransplantation i Danmark og så andre lande, f.eks. Tyrkiet.

Når prisen kan svinge så meget, som den gør, er det naturligt at stille sig selv det nærliggende spørgsmål:

Går jeg på kompromis med kvaliteten af min hårtransplantation, hvis jeg vælger det billige sted?

Det er svært at svare sort på hvidt på ovenstående – men du bør altid være varsom, hvis du ser et særligt godt tilbud, uanset hvad du køber.

Der findes desværre masser af mennesker, der vil udnytte andre for en pose penge. Også indenfor hårtransplantations-branchen.

Vigtigt: Hvad vil du opnå med din hårtransplantation?

Når du som mand er begyndt at tabe dit hår, løber der tusind tanker igennem dit hoved. Mest af alt tænker du nok, at du bare vil have håret tilbage – koste hvad det vil.

Mange firmaer lover, at du får det. Hvor mange holder det?

Vi vil gerne komme med en helt klar udmelding fra starten af: Mænd, der er ramt af hårtab, får aldrig det hår tilbage, som de havde som 18-årige. Uanset hvad de gør.

Læs f.eks. denne historie på TV2 om en af vores kunder, der fik tre hårtransplantationer og nu fortryder det.

Sørg for at forventningsafstemme med kirurgen

Hvis målet med din hårtransplantation et at få håret tilbage, vil vi altså anbefale dig, at du enten sænker forventningerne – eller dropper operationen.

Hvis kirurgen er velrenommeret og fagligt dygtig, vil han/hun også forventningsafstemme med dig, så du er klar over, hvad du omtrent kan opnå ved at lade dig operere.

Selv ved udpræget hårtab kan en hårtransplantation faktisk blive en succes, hvis du har de rette forventninger til operationen.

Vi oplever dog, at de fleste ønsker en flot og naturlig tæthed i håret. Hvis dette også er dit ønske, bør du tage en god snak med din klinik og høre, om de vil garantere det resultat.

Sådan skaber vi tæthed i det transplanterede hår.

Scalp micropigmentation er den eneste metode, der kan redde en fejlslagen hårtransplantation. Træk og se effekten af vores behandling i transplanteret hår

Hvordan fungerer en hårtransplantation helt præcist?

En hårtransplantation fungerer helt basalt sådan, at man tager hår fra nakken eller siden af hovedet og flytter (transplanterer) det hen til et andet sted på hovedet, hvor hårtabet har indtruffet.

I dag bruger man primært to metoder til hårtransplantation: FUE (Follicular unit extraction) og FUT (Follicular unit transplantation).

FUE hårtransplantation

FUE hårtransplantation er den nyere metode, hvor man opererer hårsækkene ud enkeltvis. Disse plantes herefter i de bare områder i hovedbunden.

Prisen på FUE hårtransplantation ligger ofte på omkring det dobbelt af FUT.

FUE efterlader arvæv i form af hvide prikker i baghovedet.

Hvilken hårtransplantation metode er bedst?

Vi anbefaler som udgangspunkt FUE som det bedre valg af de to metoder.

Metoden tager kortest tid at hele fra, og den giver de mindste ar.

FUE er også den mest udbredte metode af de to. FUE efterlader oftest mindre ar, hvilket er en de primære årsager til den stigende efterspørgsel på netop den type hår operation.

Omfattende arvæv er dog altid en risiko, og det er i sidste ende kirurgens kompetenceniveau og erfaring, der afgør, om du får mindre eller større ar fra donor-områderne.

FUT hårtransplantation

FUT hårtransplantation er den lidt ældre type af de to. Ved FUT opererer man et aflangt stykke hud af i nakkeområdet, hvorefter man fjerner hårene under et mikoskrop.

Derefter planter man hårene fra området i de ønskede områder i hovedbunden. Det tager lang tid at hele fra en FUT, og operationen efterlader et langt ar i nakken.

Du kan altså ikke undgå arvæv i forbindelse med en hårtransplantation. 

Nogle ar efter en FUT hårtransplantation er dybe, knoldede og brede, mens andre er tynde og aflange.

FUT har været tidligere været meget populær, men den efterlader desværre de såkaldte aflange ar i baghovedet.

Prisen på FUT er cirka halvdelen af FUE.

Alternativ og supplement til hårtransplantation

Vores behandling SMP er et effektivt og økonomisk alternativ til en hårtransplantation. Behandlingen er en holdbar løsning for dig, der har problemer med hårtab eller skaldethed.

Vores behandling kommer udenom den begrænsning, der naturligt opstår, når man kun kan transplantere X antal hår. Vi giver dig præcis den tæthed, der er nødvendig i netop dit hårtabstilfælde – uanset om dette må være 30.000 manglende hår, 50.000 eller sågar 100.000 manglende hårstrå.

Læs mere om vores SMP-behandling.

illuhair er heller ikke den perfekte hårtabsløsning, da vi ikke får dit hår til at gro. Vi skaber derimod en meget realistisk illusion af barberet eller meget kortklippet hår.

Tag en snak med Christian, der selv tabte håret som ung og derfor ved præcis hvordan du har det.

FAQ om hårtransplantation

Herunder får du svar på de vigtigste spørgsmål, vores kunder typisk har til en hårtransplantation.

Hvad skal du kigge efter på hårtransplantation før og efter billeder?

Sørg først og fremmest for, at der er mange anmeldelser og videoer af tidligere patienter. Vær kritisk overfor før- og efter billeder. Vær sikker på, at det er rigtige mennesker på billederne.

Du skal være 100% sikker på, at det rent faktisk er det samme menneske, der bliver portrætteret. Nogle klinikker bondefanger kunderne ved at style mænd med kunstige hårfibre – eller bruger blikfangsbilleder af mænd, der aldrig har været ramt af hårtab.

Tilfredse kunder anmelder med glæde klinikken

Hvis man har været glad for sin behandling, vil man gerne anmelde det. Led derfor efter detaljerede anmeldelser fra glade og tilfredse kunder, der beskriver deres forløb hos klinikken.

Selvom hårtab er tabubelagt, så vil vores kunder altid gerne lave anmeldelser af deres behandling. Netop fordi de har været glade for forløbet.

Det samme bør også være gældende ved hårtransplantationer.

Er du kandidat til at få en hårtransplantation?

Du er som udgangspunkt kandidat til at få en hårtransplantation, når følgende kriterier er opfyldt:

 • Dit hårtab er mildt og stabilt
 • Du bekymrer dig jævnligt og er ked af dit hårtab
 • Du har en realistisk forventning til, hvad du kan opnå ved at lade dig operere
 • Du har fået lovning og garanti på synlige, effektive resultater fra en kompetent og godkendt behandler
 • Du er sikker på din beslutning

Specielt de to sidste punker er vigtige. Hvis du ikke har fået garanti på resultater, er der intet der står imellem dig og en fejlslagen behandling, der efterlader dig med tomme lommer og ingenting at vise for det.

Derudover skal du være indforstået med, at hårtransplantationer altid efterlader ar. Disse ar ses dog først, når du klipper dig helt kort/barberer dig skaldet.

Årsagen til at mange alligevel ender med at klippe sig helt korthårede efter hårtransplantationer er, at de ikke har opnået det ønskede resultat.

De hår der er tilbage, står ofte alene som dukkehår – eller også vokser det transplanterede hår i unaturlige vækstretninger.

Bør du få en hårtransplantation? Brug denne skala

Hvis dit hårtab stadig udvikler sig, vil din behandler operere i blinde, og du vil ikke vide, hvor meget du reelt får ud af operationen.

Brug af Hamilton-Norwood skalaen

For et øget indblik i hårtabsfasen kan du derfor bruge Hamilton-Norwood skalaen. Her inddeles hårtabet i forskellige faser:

Illustration af Hamilton-Norwood skalaen som man bør bruge, hvis man vil beslutte sig for, om man vil have en hårtransplantation

Hårtab følger typisk den samme rækkefølge, og derfor kan skalaen være en god indikator på, hvor fremskredet dit eget hårtab er.

Din behandler vil bl.a. bruge skalaen til at vurdere, om du vil have gavn af en hårtransplantation, eller om du vil se minimal/ingen effekt.

Hvis du er i et af de sidste stadier, kan du f.eks. ikke regne med at se markante resultater eller få noget der ligner en fuld hårpragt tilbage af en hårtransplantation.

Det vil være alt for omfattende og derudover meget dyrt overhovedet at forsøge sig.

Men hvis du er på et af de første stadier, dit hårtab har stabiliseret sig, og du vælger en kompetent behandler og har et godt budget, kan en operation være en fin løsning.

Eksempel på hårtransplantation til måne/Norwood VII

I tilfælde af komplet hårtab med den klassiske ”måne”, vil man f.eks. ligge i kategorien Norwood VII.

 • En gennemsnitlig mand har omkring 100.000-150.000 hår på hovedet.
 • Ved Norwood VII mangler man ca. 50 % af håret, dvs. ca. 50.000-75.000 hår.

Vil en operation med 5.000 ekstra hår så betyde noget?

Nej. Ikke i det store billede, og derfor kan det muligvis være spild af penge og en anledning til ærgrelse over arvæv, som kunne være undgået.

Dette eksempel er for at understrege, at en hårtransplantation afhænger af rigtigt mange faktorer, og du skal have dine forventninger skruet rigtigt sammen i hele forløbet.

Kan man sætte en alder på kandidater til hårtransplantation?

Man kan ikke sætte alder på en kandidat til hårtransplantation. Om du er egnet til en hårtransplantation, afhænger af de faktorer, vi har beskrevet i de foregående afsnit – og ikke af din alder.

Hvor længe holder en hårtransplantation?

I teorien bør hårene aldrig falde af igen, og din hårtransplantation bør derfor holde for evigt.

Men ligesom ovenstående er sandt, så er der også tilfælde, hvor håret falder af, og der er tilfælde med hår, der vokser unaturligt og ser underligt ud.

Vi har oplevet kunder, der før har været glade for deres hårtransplantation, men nu ikke har flere donorhår tilbage.

Intet overrasker os længere, og vi har efterhånden set alle tænkelige scenarier.

Er der kløe efter en hårtransplantation?

Ja, du vil altid opleve kløe i hovedbunden efter en hårtransplantation.

Kløen opstår, fordi en hårtransplantation er en invasiv operation i hovedbunden. Når du skal hele fra operationen, danner din hovedbund sår. Blodet koagulerer, så der forekommer en irritation – og dermed kløe.

Præcis ligesom du oplever kløe ved helende sår andre steder på kroppen, vil du også opleve det efter en hårtransplantation.

Hvordan skal du beslutte, hvilken klinik du vil bruge?

Vi vil anbefale dig at konsultere en ekspert fra et sted, du stoler på.

Du er blandt andet altid velkommen til at tage kontakt til os fra illuhair og få en uforpligtende og uvildig vurdering og konsultation.

Derudover vil vi selvfølgelig anbefale, at du tjekker anmeldelserne grundigt på de steder, du vælger imellem.

Hvis et sted har rigtigt mange uafhængigt gode anmeldelser af tilfredse kunder, bør det som udgangspunkt være et godt og sikkert sted – uanset prisen.

Tag et grundigt kig på både billeder og videoer

Et godt tip er at nærstudere før- og efter billeder. Kundevideoer er det allerbedste, da der som udgangspunkt ikke kan manipuleres med disse.

Du kan eventuelt tage personlig kontakt til nogle af de kunder, der har lavet anmeldelserne, for at høre nærmere om deres oplevelse med klinikken.

Alt i alt bør du passe meget på med at vælge de billige steder og altid sætte dig ind i, hvad en hårtransplantation kommer til at betyde for dig – på godt og ondt.

Hvad skal du vide, før du investerer i en hårtransplantation?

Vær altid 100% sikker, før du investerer i en hårtransplantation. En hårtransplantation er på mange måder en stor beslutning. Alle operationer, der kirurgisk går ind og ændrer på kroppen, kan have forskellige komplikationer og risici, og disse bør altid være med i dine overvejelser.

Derudover er der selvfølgelig spørgsmålet om penge. Du bør altid spørge dig selv, om en operation er pengene værd. Det er kun dig selv, der kan vurdere, om den glæde, du får af hårtransplantationen, er de penge værd, det koster at få den lavet.

Du skal desuden vide, at du aldrig vil opleve den samme tæthed som før dit hårtab. Det er meget vigtigt, at du ikke har urealistiske forventninger, og at din behandler gør dig opmærksom på dette. Desto mere hår du har tabt, desto sværere vil det være at få et optimalt resultat.

Derudover kan en hårtransplantation ofte være en midlertidig løsning.

Hvis du er genetisk disponeret for hårtab, vil du fortsat tabe dine hår – og det vil en hårtransplantation ikke ændre på. Dette skal du altid tage med i dine beregninger, når skal træffe den vigtige beslutning.

illuhair