Dammen 2, 6600 Vejen

Hårtransplantation vs SMP – hvad skal du vælge?

Er du utilfreds med det, spejlbilledet viser tilbage? Går du mere med kasket, end du egentlig har lyst til – og er du træt af at se dig selv på billeder?

Har du forgæves forsøgt at bekæmpe dit hårtab med forskellige præparater såsom Minoxidil og alverdens shampoo og serum, uden resultater?

Savner du i det hele taget din hårgrænse?

Du er ikke den eneste. Mandligt hårtab kan for nogle være belastende for psyken, og det kan påvirke lysten til sociale sammenhænge og modet til datinglivet.

Derfor vælger mange mænd helt naturligt at gøre noget ved det – og den samme beslutning er du nu nået frem til.

Men du er i tvivl: Skal du vælge scalp micropigmentation (SMP) en hårtransplantation i Danmark eller en hårtransplantation i Tyrkiet?

I sidste ende er det kun dig, der kan træffe den beslutning. Denne meget vigtige beslutning skal du træffe på et så oplyst grundlag som muligt.

Hårtransplantation og SMP - hvilken rækkefølge?

I løbet af indlægget vil vi bl.a. komme ind på det uundgåelige arvæv, der følger med en hårtransplantation

Her ser du et eksempel på dette: før og efter billeder af vores SMP-behandling, hvor vi har camoufleret arvæv fra en hårtransplantation.

Helt kort og præcist: Hvordan foregår en hårtransplantation?

En hårtransplantation er en invasiv operation, hvor en kirurg flytter hår fra et område til et andet område på dit hoved. Typisk opererer man hår væk fra baghovedet, hvor mænd oftest har mest hår, og indsætter det i de skaldede områder i hovedbunden, hvor mænd oftest har mindst hår.

Det tager relativt lang tid, før resultaterne manifesterer sig (typisk omkring 12 måneder), og du kan forvente 4-6 ugers restitution, før al kløe og svien er helt væk fra hovedbunden.

Ophelingstiden varierer afhængigt af operationens omfang og kirurgens dygtighed – og hvor godt du som individ disponeret for at kunne hele.

Vi har gennemgået hårtransplantationen i dybden, hvis du vil læse mere.

Helt kort og præcist: Hvordan foregår SMP?

SMP er en ikke-invasiv behandling, hvor man pigmenterer direkte i hovedbundens yderste lag hud. Det giver et indtryk af tusindvis af bittesmå hårstubbe i alle hårtabsområderne.

Klienten vil efter endt behandling have et udtryk af meget kortklippet/barberet (0,1 millimeter) hår. Se f.eks. Theis herunder:

Resultaterne ses med det samme efter endt behandling, og der kræves ingen egentlig restitutionstid. SMP bruges også til at dække ar.

Hvis du vil læse mere, har vi gennemgået SMP i dybden.

Gennemgang af hårtransplantationen

Vi starter med at gennemgå fordele og ulemper ved en hårtransplantation. Operationen er bestemt ikke for alle, men det kan være den rigtige løsning for nogen.

Du kan vælge en hårtransplantation, hvis du:

 • Har tilstrækkeligt med donorhår.
 • Har et mildt hårtab. Ved et moderat eller udpræget hårtab vil du typisk have tabt for meget hår til, at operationen vil have den ønskede effekt, hvis ønsket er naturlig tæthed i håret.
 • Har en realistisk forventning til dit slutresultat. Du får aldrig den samme hårpragt igen, som da du var 17 år – uanset hvor meget du ellers får lovning på hos klinikken, og hvor mange penge du bruger.
 • Har donorhår, der kan holde til at blive flyttet og kan overleve et andet sted på hovedbunden. Det er nemlig ikke alle de transplanterede hår, der overlever.
 • Har et tilstrækkeligt højt budget til behandlingen. Hvor meget vil du ofre? Hvor mange hår vil du have flyttet? Har du råd til at få flyttet nok hår til et tilfredsstillende resultat? Har du råd til at få det gjort ved de bedste klinikker?
 • Kan finde en klinik, der kan gøre det, du ønsker. Løb skrigende væk fra klinikker, der giver et fast tilbud uden at have set dig og hørt dine ønsker.
 • Er sikker på din kirurgs renommé og erfaring. Du skal som minimum have fået fremvist veldokumenterede resultater fra klienter med samme udgangspunkt som dit, der har fået det resultat, du gerne vil have.
 • Kan leve med det ar, du uundgåeligt får i baghovedet.

Du skal ikke vælge en hårtransplantation, hvis du:

 • Har for lidt donorhår at gøre godt med – og for lidt hår på hovedet generelt. Hvis dit hårtab er udpræget, er der simpelthen ikke nok hår at transplantere.
 • Er opsat på at bruge klinikken med det billigste tilbud.
 • Vil undgå invasive indgreb og kirurgiske operationer.
 • Vil have et øjeblikkeligt resultat.
 • Vil undgå ar.
 • Forventer fuldstændig genvækstgaranti af de transplanterede hår. Der er aldrig genvækstgaranti på en hårtransplantation – og det er svært at sige, hvor mange af hårene der kommer liv i. For nogen er det 50% – for nogen er det færre, og for andre er det flere.

På billedet nedenfor ser du en hårtransplantation, der ikke har efterladt det ønskede resultat. Her har vi via SMP lagt den ønskede tæthed, som operationen ikke gav.

Gennemgang af SMP

Vi er nu kommet til SMP-behandlingen. Her skal vi nævne, at det er vores eneste behandling, og det er klart, at vi er positivt stillede overfor denne form – ellers ville vi selvfølgelig slet ikke arbejde med det.

Når det så er sagt, stræber vi altid efter at være 100% objektive i beskrivelsen af behandlingens fordele og begrænsninger.

Du kan vælge SMP, hvis du:

  • Har sluttet fred med dit hårtab, men savner en ramme til ansigtet, der giver dig hårgrænsen tilbage med en illusion af millimeterkort hår.
  • Har for lidt hår til at få et reelt udbytte af en hårtransplantation.
  • Er tilfreds med et helt kortklippet/barberet look.
  • Vil have 100% resultatgaranti.
  • Vil have en permanent løsning, der typisk kræver et enkelt touch-up 3-6 år efter behandlingen.
  • Har en eller flere mislykkede hårtransplantationer bag dig, der ikke har givet den tæthed, du oprindeligt havde håbet og ønsket.
  • Vil camouflere ar fra en hårtransplantation eller give visuel tæthed i håret efter hårtransplantation.
  • Vil have et prisvenligt alternativ til en hårtransplantation, der giver maksimal værdi for pengene. En SMP-behandling koster typisk omkring 15.000-20.000. Du kan se vores priseksempler her.

Se vores SMP-behandling helt tæt på her:

Du skal ikke vælge en SMP-behandling, hvis du:

 • Er fast besluttet på at få din hårpragt tilbage. SMP er ikke en behandling med rigtigt hår. SMP påvirker ikke din hårvækst hverken positivt eller negativt hverken under eller efter behandling.
 • Ikke har lyst til at holde dit hår helt kortbarberet (0,1mm).
 • Ikke kan finde en klinik, du er tryg ved. Det er vigtigt, at klinikken kan fremvise gode, naturlige resultater – med rigelig dokumentation i form af anmeldelser, billeder og videoer.
 • Går målrettet efter den billigste behandler, der ikke kan fremvise dokumenterede gode resultater på en lang række klienter.

Konklusion – hvem skal vælge hårtransplantation, og hvem skal vælge SMP?

En hårtransplantation er for dig, der er fast besluttet på at få dit hår tilbage – koste hvad det vil. Operationen er for dig, der er villig til at bruge tilstrækkelig tid på at researche dig frem til den bedste behandler og har et højt budget at gøre godt med.

En hårtransplantation er for dig, der forstår, hvad operationen reelt giver, og har en realistisk forventning til slutresultatet og dannelse af arvæv.

SMP er for dig, der vil have resultatgaranti og 100% effekt umiddelbart efter behandlingens afslutning. Det er for dig, der har accepteret dit hårtab, men savner din gamle hårgrænse og ramme til ansigtet. SMP er en fornuftlig løsning for dig, der har besluttet dig for ikke at bruge hele opsparingen på at komme hårtabet til livs.

SMP er for dig, der ønsker at camouflere alle tegn på hårtab og forstår, at behandlingen ligner en blanding mellem daggamle stubbe og barberet hår. Det er for dig, der accepterer, at du efter behandlingen bliver nødt til at holde dit hår samme længde som umiddelbart efter behandlingen – altså millimeterkort.

Vores anmeldelser

Læs, hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5-stjernede anmeldelser.

illuhair