Trustpilot

Behandling af hårtab hos mænd

Er du en af de mange mænd, der hvert år rammes af hårtab?

Rigtigt mange mænd mister håret med tiden. For nogen begynder det allerede i starten af tyverne – eller tidligere endnu.

I indlægget her vil vi gennemgå præcis, hvad du kan gøre for at bekæmpe dit hårtab, hvordan det opstår, hvilke myter og misforståelser der findes omkring hårtab, og hvilken effekt piller og andre kommercielle produkter har på dit hårtab.

Frustreret over hårtab?

Det kan være svært at acceptere et hårtab, især når man stadig er ung. Både for mænd med almindeligt genetisk hårtab, med høje tindinger og måne – men også for sygdomsramte mænd med hårtab, som ofte mister håret hist og pist og står tilbage med tyndt hår og hårløse områder tilfældige steder på hovedet.

Vi ser mange, der begynder at gå med kasket, bruge hårfibre eller paryk for at skjule, at tindingerne bliver højere og højere, og håret bliver tyndere. Nogle mænd forsøger at camouflere hårtab ved at gro resten af håret langt og rede det, så det så vidt muligt dækker de bare pletter.

Desværre findes der ingen effektiv behandling for hårtab hos mænd. Selvom du kan finde mange firmaer, der reklamerer for hårtransplantation, medicin og alskens andre behandlinger, er der ingen garanti for resultater.

Hos Illuhair tilbyder vi ikke vores kunder håret tilbage – men vi tilbyder dem at dække deres hårtab, samt camouflering af ar efter hårtransplantation. Vores behandling hedder scalp micropigmentation og er en både sikker, naturlig og vedligeholdelsesfri hårtabsløsning.

Kontakt os på 28 26 00 83 for en uforpligtende vurdering og konsultation.

Behandlingen skaber illusionen af hårstubbe i hovedbunden, og det vil se ud, som om du stadig har alt dit hår, men bare har valgt at barbere dig helt kort.

Hvordan opstår hårtab?

Der findes to primære årsager til hårtab: Enten er hårtabet genetisk betinget, eller også opstår det på grund af en sygdom som f.eks. alopecia.

I vores klinik oplever vi, at langt størstedelen af tilfældene er genetisk betingede. Et genetisk betinget hårtab betyder, at hårtabet opstår på grund af de gener, du har fået med dig fra fødslen af – og disse gener er der ikke noget, du kan gøre, for at ændre på.

Myter om hårtab: kan man overhovedet gøre noget selv for at begrænse sit hårtab?

Igennem vores virke har vi naturligvis oplevet utroligt mange forskellige historier om hårtab, og hvad det har gjort ved vores klienter – herunder hvad de har forsøgt på egen hånd for at få håret tilbage.

På baggrund af den erfaring føler vi os kvalificerede til at komme med vores bud på, hvad der i hvert fald ikke skyldes hårtab – og hvad der ikke virker, hvis man vil komme det til livs.

Myte 1: Hårtab skyldes ekstra høje niveauer af testosteron.

Det er nok den myte, vi selv mest ville ønske, var sand. Men der er (desværre) intet, der peger på, at ekstra høje niveauer testosteron er skyld i hårtab.

Genetisk hårtab forekommer primært på grund af overfølsomhed overfor hormonet DHT – ikke skyhøje testosteronniveauer.

Myte 2: Du kan stoppe genetisk betinget hårtab.

Det korte svar er meget simpelt: Nej, det kan man ikke. Du kan ikke ændre på dine gener, og dine gener dikterer, hvordan din krop opfører sig og ser ud – inklusive dit hår.

Hvis der fandtes et produkt eller en metode, der vitterligt kunne give hårpragten tilbage, så ville der være meget få skaldede mænd tilbage.

Der findes ingen hemmelig opskrift mod hårtab – uanset hvor mange pilleproducenter, behandlere og helsebutikker, der måtte reklamere med det nye mirakelprodukt.

Misforståelser om hårtab – kan det være selvforskyldt?

Mange er vores klienter har grublet sig selv gule og blå i hovedet over, om de selv kan have været skyld i noget. Har jeg mon arbejdet for hårdt? Spist for usundt? Sovet for lidt?

Igen må vi helt fra start understrege, at genetisk hårtab ikke kan bremses – uanset hvordan du lever, hvad du gør, og hvilke produkter du bruger.

Misforståelse 1: Stress og overarbejde er skyld i hårtab.

Hårtab er aldrig selvforskyldt. Det er ikke sådan, at fordi man har været stresset i en længere periode og arbejdet 100 timer om ugen, at man vil få højere tindinger, tyndere hår og store bare pletter.

Der findes stressudløst hårtab, men det er højest skyld i små pletter – og dette ses i øvrigt meget sjældent og er mere et ekstremt tilfælde end en almindelig følgevirkning.

Misforståelse 2: Du kan spise, meditere eller motionere dig til mere hår.

Selv en optimal forbedring af hele kroppens sundhed ville ikke bremse dit hårtab. Vores klare erfaring er, at tiltag mod forbedret sundhed selvfølgelig ikke skader – men en minimal forbedring er det bedste, man kan håbe på.

Vi skal selvfølgelig understrege: En usund livsstil gør absolut ikke noget godt for dit hår. Men det er aldrig den direkte årsag til hårtabet, og i værste fald kan det være en lille medvirkende faktor til et forværret hårtab.

Piller, shampoo og serum mod mandligt hårtab – virker det?

Som vi har etableret i ovenstående, er der meget lidt, hvis overhovedet noget, man selv kan gøre for at modarbejde genetisk betinget hårtab. Alligevel findes der en række forskellige piller og andre produkter på markedet, der lover både små og store resultater.

Når du søger rundt på nettet i håbet om at finde en løsning, som passer til dig, befinder du dig i en jungle. Her vil du møde alt fra tilbud om hårtransplantationer, medicin, laserhjelme, serum, koffein-shampoo osv.

Problemet ved alle disse tilbud er, at de enten er midlertidige, effektløse, giver grimme ar eller forårsager uforudsigelige hormonelle forandringer.

Om Minoxidil og Finasterid – hvordan ved du om, om det virker?

Generelt har man etableret, at to midler kan have en effekt: Minoxidil og Finasterid. Det siges, at disse midler kan forsinke og forebygge et eventuelt hårtab.

Ud fra vores erfaring er effekten højest minimal. Derudover er det problematisk, at du aldrig kan vide, om midlerne rent faktisk har virket.

Forestil dig, at du smører dig med Minoxidil i 5 år, og du efter de 5 år har fået højere tindinger, men derudover ikke har mistet specielt meget hår.

Kan du konkludere, om midlet har haft en effekt – positiv eller negativ? Kan du vide, om dit hår ikke reelt set bare har opført sig, som dine gener dikterer?

Eller hvis du oplever aggressivt hårtab som 25-årig og begynder at spise Finasterid – og bliver helt skaldet som 35-årig.

Hvordan vil du se på det – vil du sige, at Finasterid har ”købt” dig 10 år med lidt hår på hovedet? Eller har dit hår, igen, bare opført sig, som det naturligt ville have gjort?

Vi er ikke videnskabsmænd. Vi kan ikke vide, om disse midler gør noget positivt for dit hår. Måske gør de. Men sund fornuft får os til at sige, at det i langt størstedelen af tilfældene vil være spild af penge.

Om noget virker, afhænger altid af dine succeskriterier. Hvis du begynder at løbe et maraton om ugen, spiser 1,5 kilo grøntsager om dagen, og prøver dig frem med lidt Finasterid, og du mærker, at du holder lidt bedre på håret – perfekt.

Men hvis du kun gør alt dette for at opnå en marginal forbedring af hårpragten, bliver du nødt til at spørge dig selv, om det er det værd.

Vi synes, at du skal gøre, hvad der gør dig glad. Men vær altid opmærksom på, om du får, hvad du bliver lovet – og at du ikke bliver overmandet af de mulige bivirkninger, produkter som disse ofte har.

Vi opfordrer dig altid til at sætte dig godt ind i, hvad f.eks. finasterid (propecia) er, og hvilke bivirkninger andre har oplevet ved at bruge det, før du forsøger dig med det.

Hvornår starter mandligt hårtab?

Hvis man er mand og har gennemgået puberteten, kan hårtab indtræde i alle givne aldre. Vi har oplevet klienter helt ned til 16 år med aggressivt hårtab, men disse hører dog til sjældenhederne.

Indenfor vores fag har vi en tommelfingerregel, der lyder, at 20% af mænd i 20’erne, 30% i 30’erne, 40% i 40’erne begynder at miste håret. Og her skal man selvfølgelig skelne mellem, hvor prominent hårtabet er.

Der er enorm forskel på, hvor meget hår hver enkelt taber ad gangen, og hvor aggressivt forløbet er. Indenfor hårtab skelner vi mellem et mildt, moderat og aggressivt hårtabsforløb.

Et mildt forløb kendetegnes ved, at det indsætter mellem midten af 20’erne til midten af 30’erne, og derefter stabiliserer sig stille og roligt. Her vil man typisk være i stand til at holde på en del hår.

Et moderat forløb kendetegnes ved, at hårtabet indtræder i 20’erne, og at en del vil være helt væk 10-15 år senere.

Et aggressivt forløb kunne f.eks. være en 21-årig mand, der pludselig oplever markant højere tindinger og udtynding af håret – og 3 år senere vil opleve, at det hele stort set er væk.

Tyndt hår som mand – kan du gøre noget ved det?

Før vi kan begive os ud i løsningen (og om der er sådan en), må vi starte med at definere, hvad tyndt hår er.

Helt almindeligt hårtab ses først ved, at håret bliver tyndere. Det starter ved tindingerne, hvorefter det bliver tyndere i kronen, og til sidst ved broen i midten. Man ser, at håret bliver tyndere og tyndere og tyndere, og til sidst vil forsvinde helt.

I løbet af denne proces sker der det, at hårrødderne producerer finere og finere, og tyndere og tyndere hår. Hårsækken mister stille og roligt sin kraft, hvorefter den vil dø. Håret vil fremstå tyndere og svagere, det vil stå mere alene, man kan se mere af hovedbunden, og huden begynder at træde frem.

Og så det store spørgsmål: Kan du gøre noget ved tyndt hår?

Der gælder det samme ved tyndt hår, som ved alle andre former for hårtab: Hvis det er genetisk betinget, er det minimalt, hvad du selv kan gøre.

Der findes ingen piller, serum eller shampoo, der vil give dig håret tilbage. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det i langt størstedelen af tilfældene også det. Vær ALTID skeptisk, hvis du står overfor et tilbud, der lover guld og grønne skove.

Du kan selvfølgelig prøve at optimere på din kost, søvn og motion, men fordi problemet er genetisk, vil det højest have en minimal effekt.

Dette er vores helt klare erfaring – vores kunder kommer fra mange forskellige baggrunde, og har været på mange forskellige hårtabs-“rejser”, og her er konklusionen entydig: Der findes ingen mirakelkur.

Du kan allerhøjest camouflere det – enten via en paryk eller via Illuhairs scalp micropigmentation.

SMP: En effektiv løsning på hårtab

Vores behandling af hårtab hos mænd kaldes SMP, hvilket står for scalp micropigmentation. Det er en kosmetisk behandling, hvor vi ved hjælp af et naturligt pigment går ind og farver bittesmå områder af hovedbunden, der hvor dine hårstrå tidligere sad.

Pigmenteringen er tilpasset både din hudtype og hårfarve, ligesom vi tager hensyn til din alder og udfører behandlingen i overensstemmelse med dine personlige præferencer.

Hos illuhair får du garanterede resultater på kort tid.

Behandling af hårtab hos mænd

Et typisk forløb hos os strækker sig over 30 dage, og med vores 12 måneders fuld garanti er du sikret mod al slags fading. Det er væsentligt at forstå, at denne form for mikropigmentering er permanent, og vil kræve lejlighedsvise touch-ups. Intervallet imellem disse er typisk 3-6 år.

Når du vælger illuhair til at foretage din hovedbundspigmentering, får du innovation, høj kvalitet, kundeservice og resultater i verdensklasse. Vi arbejder med afsæt i de nyeste metoder indenfor konstruering af hårgrænser, og vores behandlinger har det fællestræk, at de alle ser særdeles naturlige ud.

Vores udstyr er af høj kvalitet. Dette sammenholdt med vores enestående teknik og kompromisløshed indenfor hygiejne, giver dig mulighed for at få en behandling, som hører til blandt verdens bedste.

Smertefri behandling af hårtab

Vi tager os god tid til hver behandling. Forløbet strækker sig typisk over 3-5 uger, hvor du behandles én gang ugentligt.

Vores behandling er så godt som smertefri, og vores kunder beskriver det som regel blot som en lettere irritation, når den fine nål penetrerer det yderste lag i huden. Du vil altså ikke have brug for bedøvelse, og der vil heller ikke være noget blod at se.

Tjek vores anmeldelser ud på Trustpilot, Google og Facebook, eller se flere billeder og videoer på vores Instagram og på Youtube – og hør, hvad vores kunder siger om os.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os og få en konsultation, hvor du kan få syn for sagen.

scalp micropigmentation guiden

 

scalp micropigmenteringt koebenhavn

 

 

Behandling af hårtab hos mænd

 

 

Illuhair anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering Jeg vil vide mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk