Dammen 2, 6600 Vejen

Kunsten at få mere skæg

Ligesom vi arbejder med at camouflere mandligt hårtab, arbejder vi også med at camouflere tyndt skæg og manglende skægvækst.

Mange af vores kunder spørger til vores erfaring med manglende skægvækst, og samtalen ender ofte ud i, hvilke tips og tricks vi har til det.

Vi har nemlig masser af erfaring med at give vores kunder tættere skæg gennem SMP – vi bruger faktisk nøjagtig samme metode, som vi gør til hovedbunden. Se bl.a. vores kundes flotte resultat herunder:

Kunde uden skæg der nu har fået illusionen af fuldt skæg efter behandling hos illuhair, før og efter billede

I dette indlæg gennemgår vi bl.a.:

  • Om skægvækst er relateret til hårvækst
  • Om forbedret livsstil kan øge din skægvækst
  • Om Minoxidil og andre lignende præparater virker som et middel til at øge skægvækst

Husk, at du altid kan kontakte os, hvis du vil have en gratis og uvildig vurdering af mulighederne for tættere skæg.

Her ses en af vores seje klienter før og efter scalp micropigmentation af hans skæglinje:

Er din skægvækst relateret til din hårvækst?

Det korte svar: Nej, det er den ikke. Det er ikke sådan, at mænd med masser af hår altid gror masser af skæg – og at mænd, der taber håret, også vil tabe skægget.

Når det så er sagt, er dit skæg selvfølgelig påvirket af dine gener, ligesom dit hår er det. Nogle mænd har simpelthen tyndere og færre skægstubbe end andre mænd, ligesom nogle mænd har tyndt hår.

Og det er der som udgangspunkt ikke noget, du kan gøre ved.

Kan man få mere og tættere skæg gennem bedre livsstil?

Der er mange, der mener, at nogle livsstilsændringer såsom bedre kost, bedre søvn og mindre stress kan gøre en forskel og give bedre og tættere skægvækst.

Vi mener dog, at det er meget uvist, om livsstilsændringer overhovedet har en effekt, da det er umuligt at bevise. Og uanset hvad kan livsstil aldrig bekæmpe dine medfødte gener.

Dine gener er, som de er, og det kan selv den ultimative sundhedsbombe af en livsstil ikke ændre på.

Vi forholder os altså meget tvivlende overfor en egentlig effekt på øget skægvækst på baggrund af livsstilsændringer.

Når det så er sagt, kan du selvfølgelig trimme dit skæg på en måde, som får det til at se så pænt og fuldendt ud som muligt.

En god tommelfingerregel er at lade skægget vokse i en måned, uden du rører ved det. Derefter kan du tage en status og begynde at trimme det, så det får et udtryk, du er tilfreds med.

Hvor hurtigt vokser skæg – og kan du speede processen op?

Ligesom det svinger, hvor hurtigt hår vokser, fra person til person, er det samme gældende for skæg. Man siger typisk, at skæg vokser omkring 0,3-0,4 mm om dagen. Det bliver så omkring 2,5mm om ugen, og dermed omkring en centimeter om måneden.

Det er altså tydeligt, at det kun er de allermest heldige, der kan gro et stort fuldskæg hurtigt, og derfor er tålmodighed altafgørende, hvis målet er at gro et stort skæg.

Hvordan gror man i det hele taget skæg?

Skægvæksten er reguleret af din krop og dine hormoner, og der er ingen midler, der kan fremskynde en skægvækst, som din krop ikke understøtter.

Derfor skal du være særligt opmærksom, når forskellige virksomheder reklamerer for magiske piller, serum og andre vidundermidler.

Nogle af disse kan have en effekt, men den vil i bedste fald være meget lille (vi gennemgår Minoxidil længere nede på siden).

Derfor får du skæg på overlæben, hagen og halsen – men ikke på kinderne

Det er fuldstændig vilkårligt, hvor mænd får mest skægvækst – og det er ikke sådan, at du kan ”tvinge” skæg frem på kinderne, hvis du er helt bar.

Stort set alle mænd har på et eller andet tidspunkt hørt fortællingen om, at man kan få mere skægvækst, hvis man barberer sig oftere.

Problemet er, at denne fortælling er en vaskeægte myte. Så før du begynder at skrabe kinderne helt rene tre gange om dagen, vil vi i stedet anbefale, at du væbner dig med tålmodighed.

Giv dit skæg plads og ro til at vokse, og så vil du få det skæg, du nu engang får.

Virker Minoxidil til skægvækst?

Ligesom det gælder ved mandligt hårtab, findes der ikke noget magisk produkt, der effektivt øger skægvæksten.

Minoxidil markedsføres, ligesom det gør til hårtab, som en løsning til øget skægvækst med dokumenteret effekt.

Vil produktet give dig et tykt, fyldigt og flot skæg?

Det er meget tvivlsomt – i så fald vil det være et vaskeægte mirakelmiddel.

Vores personlige erfaring kombineret med vores kunders erfaringer vidner om i bedste fald en minimal og midlertidig effekt – og for de flestes vedkommende har der decideret ingen effekt været.

Det er desuden tæt på umuligt at bevise produktets effekt.

Lad os sige, at du smører dig 2 gange dagligt med Minoxidil i et år, og du ikke er sikker på, om produktet har virket.

Stopper du så med at bruge det? Eller begynder du måske at tænke i helt andre baner – at produktet kan være grunden til, at du ikke har tabt mere skæg? At produktet er årsagen til, at du holder på det skæg, du stadig har tilbage?

Vi oplever ofte, at frygten for at holde op er det, der styrer brugen. Det skaber et afhængighedsforhold, hvor man ikke ser nogen effekt, men alligevel er bange for at stoppe.

For rigtigt mange mænd begynder brugen af Minoxidil med et stort håb om øget skægvækst – og ender ud i en frygt om at miste det skæg, man har.

Og det store spørgsmål er så: Vil du stoppe med at bruge det? Vil du fortsætte?

Vi har aldrig set dokumenterede gennemprøvede studier på Minoxidils effekt, ligesom vi ikke har hørt det anekdotisk fra vores kunder. På den baggrund vil vi ikke anbefale Minoxidil til at øge skægvækst.

Vi vil selvfølgelig ikke bremse nogen fra at prøve forskellige produkter af. Hvis produktet ikke lykkes, skal du vide, at du har resultatgaranti med vores SMP-behandling – også til skæg. (Mere om det længere nede).

Læs mere om Minoxidil og andre produkters effekt på hårtab.

Hvornår stopper skægvækst?

Det er fuldstændig vilkårligt, hvornår skægvæksten stopper. Nogle kan gro store, kraftfulde fuldskæg og gør det igennem hele livet.

Andre kan maksimalt gro en centimeter eller to, og deres skægvækst stopper på et tidspunkt, når alderdommen begynder at sætte ind.

Hvordan får man så tættere skæg? Kan man overhovedet gøre noget?

Den eneste effektive, holdbare og resultatgaranterede løsning til tættere skæg er en variant af vores SMP behandling. Vores behandling er oprindeligt udviklet til at behandle hovedbunden, men vi har haft stor succes med den til kæben også.

Teknikken kan nemlig også bruges til skæg, og det har vi haft rigtigt gode erfaringer med. Se bl.a. nedenstående eksempel:

Slutresultat skægvækst behandling med SMP

Her går vi ind og lægger organisk pigment i hudens yderste lag, som vi sørger for at matche i farve til din unikke skægfarve. Dermed ser det fuldstændig naturligt ud, og det vil ikke være synligt for det blotte øje.

Du er altid velkommen til at kontakte os med henblik på en uforpligtende konsultation, så vi kan få afklaring på, om illuhair er en god løsning til dit skæg.

Vores anmeldelser

Læs hvad vores kunder mener om illuhair. Vi elsker tilfredse kunder og elsker alle vores 5 stjernede anmeldelser.