Trustpilot

Hvad er scalp micropigmentation?

Scalp micropigmentation er en avanceret og kosmetisk hovedbunds-pigmentering (også kaldet hårtatovering), der giver illusionen af en tæt barberet hovedbund med et fuldt sæt hår.

Scalp micropigmentation, der ofte forkortes SMP, er en effektiv og smertefri behandling, som kræver minimal vedligeholdelse.

Behandlingens effekt opnås gennem særligt udstyr, organisk pigment og en konstruktion af tusindvis af naturtro hårfollikler.

Via høj teknisk forståelse indlægges pigmentet med specielle nåle i et naturtro mønster i hovedbundens yderste lag hud.

Scalp micropigmentation hos Illuhair

Hver eneste behandling hos illuhair er individuelt planlagt og udført i overensstemmelse med din hudtype, din hårfarve og naturligvis dine egne ønsker. Dette giver et suverænt og virkelighedstro resultat.

Igennem nøje tilrettelagt hovedbundspigmentering giver vi dig illusionen af en tæt barberet hovedbund/meget kortklippet hår – deraf navnet Illuhair.

Du får din hårgrænse tilbage – og camoufleret din måne og eventuelle ar fra anden operation.

Resultatgaranti på SMP hos Illuhair

Illuhairs SMP-behandling virker altid – og derfor har vi naturligvis tilfredsheds- og resultatgaranti.

Kombinationen af metodens overlegenhed og vores erfaring indenfor området er så stærk, at vi kan garantere, at vores behandlinger virker – hver gang.

Vi fokuserer på naturlige resultater, du kan glæde dig over hver dag, året rundt. Hos illuhair brænder vi for detaljen, innovationen og kvalitetssikringen af scalp micropigmentation som metode.

Vi sætter en stor ære i vores arbejde, og den høje kundetilfredshed er det, der driver den daglige drift. Vi ved, hvor stor glæde en veludført scalp micropigmentation giver, og denne glæde opnår vi kun gennem hårdt og præcist arbejde.

Klik her for at se vores kunders anmeldelser af vores arbejde.

scalp micropigmentation

Hør Michaels historie med scalp micropigmentation hos Illuhair

Fordele og ulemper ved scalp micropigmentation

Når vi taler om et komplekst emne som hårtab og de psykiske følgevirkninger, der er i forbindelse med et hårtab, er det væsentligt, at vi forholder os realistisk til, hvad scalp micropigmentation er.

SMP-behandling er i sin enkelthed en pigmentering i huden. Der deponeres altså pigment på en måde, så det ligner hårstubbe. Her er altså ikke tale om rigtigt hår, og det vil aldrig vokse.

Hovedbundspigmentering er en behandling, der har en række fordele, men også en række begrænsninger.

Fordele ved SMP-behandling:

 • SMP giver en illusion af tæt barberet/meget kortklippet hår
 • camouflerer ar
 • indebærer ikke kirurgi
 • ingen medicin eller bedøvelse
 • holder i mange år
 • forholdsvis billigt ift. hårtransplantationer
 • giver et øjeblikkeligt resultat
 • ser MEGET realistisk ud
 • kan skræddersyes, så den passer til dine ønsker

Ulemper ved SMP-behandling:

 • SMP deponeres under din hud
 • begrænser dine muligheder for at skifte frisure
 • du er nødsaget til at klippe/barbere dit eget hår helt kort (helst 0.5 mm eller herunder)
 • SMP vil falme med tiden, og skal friskes op hver 3-6 år
 • mange behandlere har ingen uddannelse, og derfor varierer SMP meget i kvalitetEr hårtatovering det rigtige for dig?

Når det kommer til hårtabsløsninger, findes den perfekte løsning næppe, da genetisk betinget hårtab, og visse former for sygdomsbetinget hårtab, er irreversibelt. Derfor bør du finde den hårtabsløsning, som passer bedst til dine ønsker og behov.

Et godt og velmenende råd fra os til dig. Hvis du kan slutte fred med dit tynde hår eller måne, er det at foretrække, hvilket kan synes mærkeligt, eftersom vi lever af at udføre scalp micropigmentation.

Men hånden på hjertet: Vi mener, at alle hårtabsløsninger inklusiv hår micropigmentation kun skal igangsættes i de tilfælde, hvor hårtabet er generende på daglig basis.

Hvis du eksempelvis altid går med kasket for at gemme dit hårtab, bruger paryk, undgår at komme med på billeder, eller du føler dig hæmmet på grund af dit hårtab.

Scalp micropigmentation er noget du bør se frem til, og så længe du træffer en beslutning på et oplyst grundlag, vil du blive glad for din hårtatovering. Det er altså essentielt, at du får fyldestgørende svar på alle dine spørgsmål, så du med ro, glæde og spænding kan sætte dig i stolen og underkaste dig denne livsforandrende behandling.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål både på telefon eller booke dig ind til en gratis konsultation.

Her vil du få mulighed for at hilse på personalet, se klinikken og få besvaret alle dine spørgsmål.

Ring til os

28 26 00 83

Hvis du har nogle
spørgsmål, så er du altid
velkommen til at ringe
til Illuhair

Scalp micropigmentation priser

Almindeligt hårtab og dækning af arvæv

Prisen på en SMP-behandling varierer afhængigt af opgavens omfang, men ved almindeligt genetisk betinget hårtab starter priserne fra 5.000 kroner pr. session.

Det typiske forløb ved genetisk betinget hårtab kræver tre til fire sessioner, og den samlede pris bliver hermed mellem 15.000 og 20.000 kroner.

Ønsker du scalp micropigmentation for at dække et ar efter hårtransplantation, starter priserne fra 2.500 kroner pr. session.

Arvæv laves dog ofte sammen med SMP-behandlingen og koster i disse tilfælde ikke ekstra. Her indgår det i den samlede pris.

Du kan se resultaterne af din SMP-behandling med det samme. Denne gennemsigtighed giver overblik og tryghed.

Eksempel på SMP-behandling for genetisk betinget hårtab

Mark ønskede en tæthed i hovedbunden, der på tilfredsstillende vis camouflerer hans hårtab. Sammen fandt vi frem til, at det krævede fire behandlinger – vi skulle nemlig dække hovedbund, sørge for sideprofiler og blending.

Fire sessioner af 5.000 kroner gav altså en samlet pris på 20.000 kroner.

Sygdomsbetinget hårtab og særlige tilfælde

Ved sygdomsbetinget hårtab eller situationer hvor udgangspunktet er meget lyst eller gråt hår, er prisen typisk 6.500 kroner pr. session. Her er der typisk brug for 4-5 sessioner for at opnå det optimale resultat.

I disse tilfælde behandler vi større områder, ligesom der er flere detaljer der skal indarbejdes for at opnå det bedste resultat. Det er derfor, der kan være brug for 1-2 ekstra sessioner.

Eksempel på behandling for helt hoved med lyst hår

Michell har fra naturens side lyst hår, og derfor er der intet synligt hår, når hovedbunden er barberet ned til 0,1 mm.

Sammen med Michell besluttede vi derfor, at en behandling af hele hovedet var nødvendig for at skabe en troværdig illusion af tætbarberet og kortklippet hår.

Michells samlede resultat krævede derfor 4 sessioner af hver 6.500 kroner, hvilket altså gav en samlet pris på 26.000 kroner.

Få gratis konsultation og prisoverslag hos Illuhair

Ingen behandling hos Illuhair er ens, og vores behandlinger er altid tilrettelagt efter lige præcis dine ønsker og behov. Derfor er det svært at komme med en fuldstændig og dækkende prisliste.

For at få et prisoverslag vil vi altid anbefale dig at få en gratis konsultation, hvor vi går igennem din individuelle situation og sammen ser på dine muligheder.

Finansiering af SMP-behandling

Hos Illuhair har du mulighed for at få finansieret din behandling gennem Resurs Bank.

Her får du mulighed for at betale din behandling med en lav ydelse på 499,- om måneden uden renter*

Låne-eksempel: Kreditbeløb 20.000 kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 499 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 29 kr. pr. måned. ÅOP 4,44%

Samlet kreditomkostninger 1.675 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 21.675 kr.

Resursbank

* 0% i rente, 399,- kr i oprettelse og 29,- kr i mdl. gebyr

Se vores resultater

Vi er stolte af vores resultater og vil gerne vise hver eneste af vores seje kunder frem.

Hos Illuhair er vi kun tilfredse når du kigger dig selv i spejlet, smiler og er glad for din nye hårgrænse.

Det er den største glæde ved at være SMP-behandler.

Vi glæder os til at give dig din hårgrænse og selvtillid tilbage.

Scalp micropigmentation resultater

SMP behandling hos Illuhair

Hvor lang tid tager en scalp micropigmentation behandling?

+

Da det kræver tid at nå til det perfekte resultat, vil du typisk skulle behandles 3-5 gange med minimum en uges mellemrum. Behandlingerne tager 3-4 timer. Ved din første behandling bliver vi enige om hvordan din hårgrænse skal være, og du får samtidig lejlighed til at få svar på eventuelle spørgsmål. Behandlingstiden er naturligvis afhængig af, hvor udtalt dit hårtab er forud for forløbet.

Gør det ondt at få foretaget scalp micropigmentation?

+

De fleste af vores kunder beskriver behandlingen som et let ubehag eller summen, men ikke decideret smerte. De nåle, der bruges til hårtatovering er betydelig finere end dem, der bruges til en klassisk tatovering, hvilket også er med til at nedsætte smerten. Som ved almindelig tatovering, så er der dele af hovedbunden, der er mere ømtålig og hvor behandlingen mærkes tydeligere.

Ser scalp micropigmentation naturligt ud?

+

Alle behandlinger hos Illuhair er foretaget af veluddannet og erfarent personale, som sikrer et yderst realistisk og naturligt resultat. Typisk vil det kræve en berøring af hovedbunden for at identificere, at der ikke er tale om rigtige hårstubbe. Behandleren sørger for at dit illuhair matches med dit omkringvoksende hår og arbejder disse sammen for at sikre det optimale resultat.

Er det nødvendigt at barbere mit hoved i fremtiden?

+

Såfremt du har måne, eller tydelige skaldede områder, er det efter endt behandling nødvendigt at holde dit omkringvoksende hår helt kort. Det bedste og mest realistiske udseende opnås ved at barbere hovedet hver 3 dag eller bruge barbermaskine hver anden dag.
Vores behandlere konstruerer visuelt troværdige simuleringer af hårfollikler, som giver et flot, naturligt og velplejet udseende såfremt du følger behandlerens anvisninger. Illuhair tilbyder også behandlinger til dig, der fortsat ønsker at beholde lidt længde i din frisure, men som samtidig ønsker et tættere look. Din behandler vil guide dig til hvordan du fremadrettet skal pleje og behandle dit illuhair.

Er scalp micropigmentation permanent?

+

Både ja og nej. Behandling med scalp micropigmentation er som udgangspunkt permanent, men efter 3-6 år vil farven begynde at falme lidt. Det er muligt at få foretaget efterbehandlinger for at genopfriske farven, hvis det ønskes. Dette klares på en enkelt behandling.

Vil der være risiko for at pigmentet ændrer farve?

+

Nej, pigmentet er gennemtestet for stabilitet og farveændring. Pigmentet er blevet anvendt ved tusindevis af behandlinger og her er derfor tale om et meget pålideligt produkt. Illuhair bruger kun dette særligt fremstillet pigment til behandlingen. Da pigmentet er organisk vil det dog gradvist blive brudt ned af dit immunforsvar og solen. De fleste kunder vælger derfor at få en touch up hvert 3. til 6. år.

Jeg har stadig hår på hovedet. Kan scalp micropigmentation give mig synligt tykkere hår?

+

I de fleste tilfælde hvor du ønsker at beholde lidt længde, vil vi kunne tilrettelægge behandlingen efter det. Her behandler vi området bag din hårgrænse og sørger for at forebygge synligheden af fremtidigt hårtab. Dette vil også give dit hår et betydeligt tykkere og tættere udseende.

Vil det være tydeligt for folk omkring mig, at jeg har fået en scalp micropigmentation?

+

Da behandlingen strækker sig over flere sessioner, vil dine nærmeste i mange tilfælde ikke bemærke det. Vi arbejder sikkert og gradvist dit illuhair tykkere og tættere, hvilket resulterer i at dine omgivelser ikke bemærker, at du har fået et fuldt sæt hår. Oftest vil dine omgivelser bemærke en forandring i dit udseende, uden at kunne definere det. Som regel er det andre mænd i din omgangskreds, som lider af hårtab, der bemærker forandringen og kommenterer på det. Dette er særligt gældende i tilfælde hvor de ikke har set dig under hele dit behandlingsforløb.

Ødelægger scalp micropigmentation hårvæksten?

+

Nej. Det tilbageværende hår vil stadig gro og ødelægges ikke af pigmenteringen.